Veel mooie 2e omlooppartijen op droge woensdagavond!

De buienradar werd scherp in de gaten gehouden en er was een hotline met Piet Paulusma, maar de Lanen in Harlingen bleef bespaard van nattigheid. Het was ideaal kaatsweer. Er moesten ruim 20 partijen gekaatst worden, dus is er was ruimte in het schema voor onvoorziene omstandigheden. Het internet staat weer vol met kaatsersverhalen, mooie foto’s en sfeerbeelden. Zoveel mensen die intens genieten van de mooie partijen, het weerzien van oude bekenden, heerlijk even sjanteren langs de lijn. Wat hebben we weer een prachtige week!

Bekijk ook de foto’s van de woensdag van Stefan Postema van Postema Media

In groep 2 had het favoriete partuur 5 van Allard Hoekstra, Harry Mons en Marten Bergsma haalde gemakkelijk de 3e omloop en kaatst vanavond tegen partuur 10: Laurens Looijenga, Jan Sjouke Weewer en Wesley Schaap. Zij wonnen met meer moeite van partuur 7. Groep 2 heeft een mooie mix van een aantal coryfeeën en een aantal fanatieke straatkaatsers. Er zijn een aantal die wel twee perken ver slaan. Mooie strijd om te zien. Partuur 19 Johan Kwast, Mart van der Molen en Lennard Feenstra zit al in de prijzen met een vrijstaand nummer!

bekijk lijst 2

In groep 3 stonden mooi 4 kwartfinales op het programma. Helaas twee afmeldingen, waardoor er nogmaals bijgeloot moest worden. In de halve eindstrijd nemen partuur 1 en 3 het tegen elkaar op: Roland van Wier kaatst met de bijgelote Adriaan Aalders en Michiel de Jong. Ze sloegen met 5-2 partuur 15 van de lijst. partuur 3 had een mooie strijd tegen partuur 5. Maar de mannen in de race naar het klavertje 4, Marco Lautenbach en Richard van der Veen, samen met Michael van Coevorden staan in de halve eindstrijd! De andere halve finale gaat tussen de parturen van Klaas Bindert Malda, Erik de Boer en Andre Dijkstra. Zij met hakken over de sloot door op 5-5 en partuur 8: Jasper Boomsma, Reitse Klijnsma en Rene Sijbesma.

bekijk lijst 3

Ook in groep nog vier parturen over die vanavond in de halve finale staan. Siep Roukema en Wytse Zaagemans en de bijgelote Arjen Lemstra kaatsen tegen Pieter Alberda, Ludwig Seerden en Gerrit Schrik. Zij kwamen daadwerkelijk met de schrik vrij tegen het partuur van Dick van de Galien, Teake van der Walt en Arjen Lemstra. Een prachtige strijd met alles er op en er aan. In de andere halve finale gaat het tussen partuur 7: Henk Nesse, Douwe de Boer en Wytse Hempenius. een partuur met echte lanenkaatsers uit de regio en partuur 11: Siebe Tolsma, Broer-Jan Zaagemans en Piebe Hoekstra. Wie zullen de finales van vrijdag halen. We gaan het vanavond bewonderen!

bekijk lijst 4

In groep 5 zijn er nog 5 parturen over. Partuur 15: Nicole Hempenius, Nancy Boomstra en Mirthe Visser zitten al in de prijzen met een staand nummer. partuur 18 Baukje Cornelisse, Geanna Faber en Liset Roosma-Schat neemt het op tegen partuur 3: Petra Brouwer, Samanta Visser en Anne Brouwer. het partuur van de Harlingse Meike Oevering, Hendrieke van der Schoot en Samantha Brussaard strijdt om een plekje in de finale tegen Marianne Bierema, Jolanda Fokkema en Erica Kramer.

bekijk lijst 5

Ook in groep 6 zijn er nog 5 parturen over: Frans Alberda, Simon de Groot en Tsjerk De Groot (geen familie) zijn zeker van een prijs, maar willen natuurlijk de finale halen. Ze zullen het in de halve finale opnemen tegen het partuur van Teake Koster, Johannes Siegersma en onze keurmeester Jaap Nieuwenburg dan wel het partuur van Kees Sikkema, Eddy Sjollema en Hielke Jager! IJsbrand Brandsma, Willem Seepma en Jan Toering nemen het vanavond op tegen Heinz Palsma, Sipke Hiemstra en Pollie Kwast om een plekje in de finale.

bekijk lijst 6

Vanmiddag vanaf 14:30 beginnen we op de Lanen met het schoolkaatsen. 6 meisjes en 12 jongens parturen in actie. Leuk om even te zien. Om half 7 de finales van het schoolkaatsen als onderdeel van het normale programma. Prachtig voor die kinderen natuurlijk! Iedereen is weer welkom vanavond. Het belooft een spannende avond te worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com