Lanenkaatsen na dinsdag over de helft van de partijen.

Na twee ideale avonden zijn alle eerste omloop partijen gekaatst. Ook de tweede omloop bij de jongste jeugd is afgewerkt. De jongens van 11-16 beten dinsdagavond het spits af. De parturen 19, 3 en 14 behaalden vrij eenvoudig de 3e omloop in de partij tussen partuur 7 en 9 was het een stuk spannender. Jordy de Haan, Pieter den Breejen en Germ Epema wonnen op 5-4 en 6-6 van Douwe Faber, Rinnert Tolsma en Sil Kuperus. Partuur 18 kende de nodige problemen met partuur 16, maar bereikte wel de volgende omloop op weg naar de kransen. Stian Rinia, Marten Jansen en Martijn Johannes Broersma zijn er bij! De jongste groep is enorm aan het groeien. Prachtig om te zien hoe sommige kleine mannen al enorme afstanden overbruggen met hun techniek.

bekijk alle foto’s van Stefan Postema via onderstaande link https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2652426174786719&type=3&xts%5B0%5D=68.ARAo3Orlhg5rI_IWX1TF80_m04Mm9QVm6GUWxrAFw8loO0eaOdnhXGMs2CiFNMHrn9WuIPQ0nGr3FpFVa63TW7KWgGRw83nSsLHLvapRVHbaoIkCd4Nbi1s7sl_jhdPGRPUD3IKZthlcS5JW7gxsT2i4ax71TCPwyI0SIKdH8SN5n9qFWyCZQ_1-VN-1Nps-FsmZ8BDCI6P7bCBh3pBF2cCoBDk0W9m0SNtiPGVh6Rye3-TKZKNtab2YINFgbYtxMAjVIwBoEtI5uL9TNVabG7Qlxcjcla3nFAGy2emYDIWMyJodSJufnKielzhRWl-fH6LK_Ypt7_p7MtPxq9nnsWsKt8a_ufQRo9_R409wfhqWVcXVdpM0Dijh0sY0MUMRwbDWspImkY2mpZAwwZyj4Iig_mnEjipFTmUWKER-7zwTBUwRlHmOVfxx1h5w4gPG7cgAK2EO9LwAG5-OWfc9VAiysQ&tn=-UC-R

https://www.lanenkaatsen.nl/lijsten/loting2019gr1.htm

In groep 4 werd de eerste omloop gekaatst. Bij de mannen tussen de 50 en 60 stonden 14 parturen aan de start. Het venijn zat hem in de slotpartijen, toen de schemering in trad. Op de maandag waren er weinig 5-5 partijen, maar gister was het erg spannend. Partuur 11 Siebe Tolsma, Broer Jan Zaagemans en Piebe Hoekstra leken een regulier overwinning binnen te halen, maar partuur 12 Andre van der Woude, Anne Pieter Kooistra en Johan van IJs leken hier toch niet akkoord mee te gaan. Het werd een strijd tot het uiterste 5-5 en 6-6, alles aan de hang! Partuur 11 had de langste adem en gaat even als partuur 13, die ook op 5-5 en 6-6 wonnen, naar de 2e omloop van vanavond. De overige uitslagen kun je vinden via onderstaande link:

https://www.lanenkaatsen.nl/lijsten/loting2019gr4.htm

Ook de dames en meisjes van 11 tot en met 35 zijn weer met een mooie groep vertegenwoordigd. Ondanks dat ook de dames 36+ weer actief zijn dit jaar toch weer 18 parturen op de lijst. Net als het damesvoetbal, leeft ook het dameskaatsen kunnen we wel zeggen en ook in deze groep wordt steeds op een hoger niveau gespeeld. Er waren twee partijen die qua spanning er uit sprongen. Voor sommige jongsters, was het emotioneel allemaal net even te veel. Partuur 8: Doutzen Bijlsma, Deveny van der Kooi en Jildou Jansen wonnen op het allerlaatste moment van partuur 7 Liset Roosma, Hillyjanne van der Schaar en Sigrid Post. Op 5-5 en 6-6 viel het beslissende punt. De overige partijen waren veel eenzijdiger qua uitslag, maar ook de parturen 17 en 18 maakten het spannend. Op 5-5 en 6-4 wonnen Baukje Cornelisse, Geanna Faber en de bijgelootte Liset Roosma het van partuur 17 Femke Buwalda, Kaylee Kwast en Marije Breimer. Op naar de tweede omloop.

https://www.lanenkaatsen.nl/lijsten/loting2019gr5.htm

Ok de oudste groep 6 met 60+érs floreert, sinds de oprichting had deze groep nog niet zoveel parturen op de lijst. Maar liefst 54 deelnemers aan de start. En ook de mannen van 60 jaar en ouder genoten zichtbaar. Er waren 3 partijen waarbij de tegenstander geen enkel bordje werd gegund. Ook hier was de slotpartij het spannendst. De partij kroop langzamerhand naar een 5-5 in eersten. Gerrit van der Ploeg, Anne Rinsma en Henk Deelstra waren er heel dicht bij, maar moesten het uiteindelijk toch afleggen tegen het partuur van Teake Koster, Johannes Siegersma en Jaap Nieuwenburg.

https://www.lanenkaatsen.nl/lijsten/loting2019gr6.htm

Vanavond gaan we weer verder met de 2e en 3e omloop partijen. Alleen de dames van groep 7 komen donderdag pas weer in actie in de halve finale.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com