Kerstgroet Lanenkaatsen

Beste kaatsliefhebbers, Wat een tijd. Het is spannend. We worden angstig en onzeker omdat we niet meer weten wat er de komende tijd nog gaat gebeuren. Wie had dit ooit kunnen bedenken? De maatschappelijke impact van Covid-19 is en blijft groot en beperkt ons dagelijks leven nog steeds. Onzekerheid over werk, zorgen over de gezondheid van dierbaren uit onze omgeving en een gevoel van onwerkelijkheid speelt bij ons allen.

De afgelopen maanden zijn voor velen van ons de meest turbulente periode geweest die we in jaren hebben meegemaakt. We zijn al maanden onderweg en nu lijkt er heel ver weg een klein lichtpuntje te zien. Maar dat is niet het vertrouwde licht aan het einde van de tunnel. Inmiddels weten we dat het slechts langzaam licht zal worden en dat het licht dat er dan zal schijnen een ander licht zal zijn.

Met pijn in het hart moesten wij het Comité Lanenkaatsen laten weten dat de 71e editie van het Lanenkaatsen niet door kon gaan. Voor het eerst in haar 70-jarige bestaan. Een enorme teleurstelling voor ons als comité, voor kaatsers, voor vrijwilligers maar ook het publiek en voor heel Harlingen. Voor ons als comité heerst er nog veel onduidelijkheid over de toekomst. Hoe ziet straks het ‘nieuwe-normaal’ eruit? Wanneer mag er weer gekaatst worden? Hoe doen we dit met publiek? Hoe zorgen we ervoor dat we op een juiste wijze de volgende editie van het Lanenkaatsen kunnen en mogen organiseren? Veel vragen waar we als comité goed over nadenken.

Maar hoe relatief is dit allemaal als we kijken naar veel van onze trouwe sponsoren die het zwaar hebben, mensen die hun banen verliezen, de toenemende eenzaamheid en de mensen die de ziekte van dichtbij hebben meegemaakt of zelfs dierbaren hebben verloren. Deze mensen wens ik veel kracht en strekte toe. “Deze tijd is niet makkelijk. Houd vol en blijf gezond. Samen komen we hieruit.” Ik wil afsluiten met iedereen veel kracht, saamhorigheidsgevoel en gezondheid toe te wensen. Pas goed op jezelf en de mensen in je naaste omgeving, doe voorzichtig aan en blijf vooral aandacht voor elkaar hebben.

Ik wens U namens het comité Lanenkaatsen hele fijne feestdagen!

Met vriendelijke groet, Hilko Mulder

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com