6 dagen Lanenkaatsen tijdens 75-jarig jubileum

Het Lanenkaatsen van 10 tot en met 15 juni duurt in 2024 een dag langer. Naast de avondsessies van maandag tot en met vrijdag zullen op zaterdagmiddag de finales worden gekaatst. Een jubileumeditie trekt traditioneel meer deelnemers. Ook hebben we een extra onderdeel in het schema, waardoor er extra partijen zullen worden gekaatst door de week. Thema van dit jubileum is de verbinding tussen toen en nu. We laten tijdens de Lanenweek traditionele elementen terugkeren om oude tijden te herbeleven. Zo zal dit jaar de “Stedenpartij” terugkeren in het programma, waarin professionele kaatsers uit een aantal dorpen en steden het tegen elkaar op zullen nemen, net zoals in de jaren ’70, ’80 en ’90.

Opstarten
Over 75 jaar Lanenkaatsen zullen we jullie de komende tijd regelmatig informeren via de bekende kanalen. Het contact met de gemeente is inmiddels al weer opgepakt en de vergunningen zijn verleend. We gaan weer in contact met onze trouwe sponsoren groot en klein. De nieuwe sponsorpakketten zijn weer bijgewerkt op onze website. Het zou mooi zijn wanneer we dit jaar wat extra inkomsten kunnen werven, zodat dit duurdere jubileumjaar bekostigd kan worden. De grote groep vrijwilligers wordt weer voorbereid. Ook de ruim 200 vrienden van de Lanen kunnen weer de nodige info verwachten evenals de Lanenbewoners. We zien er ook naar uit dat we medio april de aanmelding weer op te kunnen starten voor alle deelnemers die al weer staan te popelen om mee te doen. Het laatste nieuws is te volgen op www.lanenkaatsen.nl,op onze social media kanalen en in de regionale kranten. We zijn nu ook te vinden op Instagram en Linkedin.

75-jarig jubileum
In december is het boek 75-jaar Lanenkaatsen uitgebracht. Tot nu toe een groot succes. Inmiddels hebben we zo’n 400 boeken aan de man gebracht. Van iedere “Ouwe Seun” staat er wel een bekend familielid of vriend(in) vermeld. Ben je nog niet in het bezit van het jubileumboek dan kun je deze bestellen via lanenkaatsen.nl of via de diverse verkooppunten in Harlingen en Franeker. Kaats-minnend publiek genoot zienderogen van de presentatieavond, die in december werd gehouden in het Entrepotgebouw. Een onvergetelijke avond voor een ieder, die het Lanenkaatsen lief heeft.

Inventaris Immaterieel Erfgoed
Op de presentatieavond werd de inschrijving in de Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland officieel bekrachtigd met het tekenen van een certificaat door het bestuur, de burgemeester en ondersteuners Wim Kroon (Ook onze hoofdsponsor) en Theo Outhuijse (adviseur) We zijn uiteraard erg content met deze mooie status voor het evenement Lanenkaatsen, Harlingen en de regio en we zullen als organisatie verder werken aan de borgingsactiviteiten om het Lanenkaatsen voor nu en in de toekomst levendig te houden voor ons publiek, deelnemers, ondersteuners en vrijwilligers!

Kortom we hebben een prachtige editie “75 jaar Lanenkaatsen” voor de boeg!

We zien jullie weer graag snel op de Lanen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com