Kaatsers van de Lanen: Dylan Drent

In deze rubriek willen we bijzondere kaatsers in het licht zetten, die op hun eigen manier het Lanenkaatsen kleur geven of hebben gegeven door hun prestaties, persoonlijkheid of opvallende manier van kaatsen. Het Lanenkaatsen kan putten uit een grote bron van informatie betreft prestaties, deelnames, verslagen en foto’s.

Dylan Drent bestormde in zijn twintiger jaren het klassement van het Lanenkaatsen. In meid tikt hij de dertig aan en nu al heeft hij 25 punten verzameld met in totaal 7 overwinningen , 1 keer zilver en 2 keer brons. Tevens werd hij al 5 keer tot koning uitgeroepen. Niemand anders kon dat op zijn leeftijd al zo’n erelijst vermelden. Ook bij de KNKB is Dylan smaakmaker en gooit hij hoge ogen, maar hij kreeg ook te maken met tegenslag. Een zware schouderblessure hield hem aan de kant We hopen dat hij weer op niveau terug kan keren in het strijdperk van de Lanen

Vanaf 2004, toen Dylan op 11-jarige leeftijd eindelijk mocht debuteren op de Lanen, mistte hij nog geen enkele editie, waardoor het totaal aantal deelnames nu op 17 staat. De eerste jaren sneuvelde hij vaak in de 1e of 3e omloop, maar daar kwam weldra verandering in. In 2008 bracht het lot hem samen met Simon Nijkamp en Martijn de Haan. Ze behaladen de finale en wonnen tegen Dennis de Bruin, Dennis Zijlstra en Marco Zeilmaker. Het jaar erna nog 1 keer in de finale van groep 1 met Wilco van Andel en Pieter van der Schoot, maar dit kleer werd het een 2e prijs.

Ook de overwinning in groep 2 kwam er al snel voor Dylan. Met aan zijn zijde Johan Kwast en Douwe Kamsma. In de finale versloegen ze Erik de Groot, Jelmer de Boer en Chris Outhuijse. Dylan had de smaakt te pakken gekregen en het werd duidelijk dat hij veel talent had. Onmogelijke ballen wist hij toch te slaan en het publiek vond het prachtig. In 2013 werd hij voor het eerst ook koning in het partuur met Michel Nesse en Jelmer van der Meer. Jan Hof, Evan van Sertima en Robert Rinia moesten er aan geloven. Een jaar later was het al weer raak nu met Chris Outhuijse en Harry Mons. Ze wonnen het in de finale van Kees van der Schoot, Brian Zeilmaker en Erik de Groot. Een klassieker werd het met de beslissing op 5-5 en 6-4.

Na een jaar zonder succes in 2016 weer de finale met zijn maten Jan Hof en Willem Miedema en weer liep het goed af. Rene Sijbesma, Arjen Staphorsius en Allard Hoekstra konden het niet opredden. In 2017 en 2018 werd de finale net gemist. 2 keer een derde plaats. In 2019 kaatste Dylan met Kevin Jaarsma en Jorrit Tolsma en het ging weer als een speer. In de finale wonnen ze van Hendrik Brandsma, Marcel Amels en Michel Nesse. Vorig jaar volgde de 7e overwinning op 29-jarige leeftijd met Sven Helvrich en Durk Ennema. Op 5-4 en 6-6 maakten ze het winnende punt tegen Stefan Quisenaerts, Chris Outhuijse en Patrick van Dellen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com