Kaatsers van de Lanen: Geert Kracht

Als we het over kaatsers van het eerste uur hebben, die goed presteerden op de Lanen, dan mag de naam van Geert Kracht niet ontbreken. Ook was hij al vanaf het begin betrokken bij de organisatie van het Lanenkaatsen. Zijn topjaren kende hij in de jaren 60. Niemand anders, zelfs niet Sikke Olivier, haalde meer punten in dit decenium. Hij won 3 keer, werd 1 keer 2e en 3 keer 3e in deze periode en werd 2 keer tot koning uitgeroepen.

De eerste notering van Geert komt van de lijst van 1950 in groep 2. samen met Jan de Vries Jzn. en Petrus Jaspers. In 1956 haalde hij voor het eerst een prijsje. Hij werd 3e met W. Koster en Y. Scheffer.

In 1960 en 1963 waren er opnieuw 3e plaatsen voor Geert met Jan Kok en Nico Outhuijse en 3 jaar later met S. Brandsma en Nico Outhuijse. 3 keer is scheepsrecht moeten Geert Kracht en Nico Outhuijse gedacht hebben, want in 1964 was daar eindelijk de eerste prijs en het koningschap voor Geert. J. Nielsen completeerde het partuur. Geert had de smaak te pakken want een jaar later was daar opnieuw de Lanentitel dit keer met Arien Pascal en H. Zijlstra aan zijn zijde.

In 1967 kwam hij met G. de Vries en E. van der Heide net te kort voor de finale, maar in 1968 kwam het grote succes terug. In de oudste groep won hij het met J. de Vries en G. de Vries. Geert werd opnieuw koning van de Lanen. De laatste vermelding dateert uit 1969. Geert werd toen 2e met Klaas de Jager en Willem Wielinga. In de finale verloren ze van B. Zuiderhof, Feite de Jager en J. Nielsen.

Bent u familie van of weet u nog van Geert Kracht bij het Lanenkaatsen? Laat dan een reactie achter of mail naar info@lanenkaatsen.nl

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com