Kaatsers van de Lanen: Klaas Knol

Klaas Knol is qua prestaties de absolute topper van de beginjaren ’50 waarin hij maar liefst 5 keer tot winst kwam en ook nog een 5 keer tot koning werd uitgeroepen. Klaas kwam de laatste jaren nog vaak de Lanen bezoeken en was nog actief deelnemer tijdens het kleintje Lanenkaatsen ter gelegenheid van Simmer 2000. In 2014 overleed Klaas. We ontvingen van zijn zoon Hans, die woonachtig is in Apeldoorn, onder meer een foto van zijn straatkaatsprijzenkast In 2014.

In 1950 was Klaas al te vinden op de lijst van de eerste editie van het Lanenkaatsen. Hij kaatste toen met zijn maten G. Smeding en W. Koster Fzn. Maar viel toen nog niet in de prijzen. In 1951 scoorde hij zijn eerste titel op de Lanen met G. de Vries en Appie Koster. In de finale versloegen ze niemand minder dan Drewis Smedinga, J. Koster en G. Beuker.

Vier jaar later in 1955 was het opnieuw raak in groep 2 samen met L. van der Wal en Simon van Dijk. Klaas won voor de 2e keer de Lanen en ontving de Dirk van Droogebokaal als koning in de finale versloegen ze P. Monsma, Jac. van der Heide en Hero Bultje. Een jaar later was het opnieuw raak ditmaal met zijn maten D. Broersma en S. Smedinga. Het partuur van  G. van der Heide, Ruurd Tichelaar en Tjalco de Vries.

Na een jaar zonder winst was het in 1958 weer raak met een overwinning samen met Arien Pascal en H.P. van der Veen, ditmaal in groep 3 (30 tot en met 44 jaar) Ze versloegen in de finale het partuur van Willem Koster, Willem de Vrij en J. van Wijk. In 1959 de laatste vermelding van een deelname van Klaas en wederom was het winst in groep 3 met Willem de Vrij en Bauke van der Zee. G. Erfman, Sikke Olivier en Barend Westra konden het niet winnen. Klaas werd voor de 5e maal koning en ontving uit handen van Bauke van der Gaast de Jan Huijser Beker.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com