Zonovergoten maandag van het Lanenkaatsen.

Voor het bestuur en de vrijwilligers is het altijd weer even zoeken naar de juiste weg. Natuurlijk is het voor iedereen duidelijk wat er moet gebeuren, maar op sommige omstandigheden heb je geen invloed en dat noodzaakt tot improvisatie. Er stonden nog een aantal auto’s geparkeerd, die behoorlijk in de weg stonden, ondanks de duidelijke verkeersborden. Ook de aanmerkblokjes van perk 6 waren even zoek, maar toen secretaris Douwe de zak met ballen boven water had getoverd en voorzitter Hilko Mulder zijn openingswoord had voltooid konden we dan eindelijk los met het drukke programma van 31 partijen in de groepen 1, 2, 3 en 7.

In groep 1, de jeugd van 11 tot en met 16 jaar traden 14 parturen in het strijdperk van de Lanen. Partuur 14 bestaande uit Harmen Zijlstra en de bijgelote Jitse Bosch en Niek Bijma wonnen eenvoudig de eerste omloop en hebben een staand nummer in de 2e omloop. Ook het partuur 9 van Roan Odolphi, Thomas Tolsma en Nick van der Walt kende weinig moeite in de eerste omloop 5-0 en 6-0. Spannender was het in de eerste omloop tussen de parturen 3 Jens Visser, Lars Helvrich en Yvan de Jong tegen partuur 4. Berend Zijlstra, Stan Rinia en Sander Yntema. Het werd 4-5 en 4-6 voor laatst genoemde partuur. In de 2e omloop nemen ook de parturen 6: Jaimy Koel, Sven Alkema, Alex de Boer en 8: Lucas Vlieger, Lars Bosch en Riemer Hameter het tegen elkaar op. Beide parturen gingen eenvoudig door. De Laatste 2e omloop partij wordt dinsdag gekaatst tussen de partuur 9 en partuur 12: Damian Duursma, Ruben Keizer en Tim van der Heide.

Bekijk hier het verloop van groep 1

Groep 2 is met 28 parturen en 84 kaatsers een enorme groep geworden waar we trots op zijn. Een mix van kaatsers uit Harlingen, Franeker, Sexbierum en andere dorpen, vanuit heel Friesland. Er wordt over het algemeen heel sterk gespeeld met veel kwalitatieve kaatsers. De parturen 1: Arne Tigchelaar, Justin van Dijk, Jildert Wijbenga en 2: Evan van Sertima, Patrick Sjollema en Tjalling Feenstra maakten er meteen een prachtige strijd van met alles aan de hang en won uiteindelijk partuur 1. Ook de parturen 15 Jorn Lars van Beem, Pieter van der Schoot en bijgelote maat maakten het partuur 16 Rick Minnesma, Jordy Miedema en Theo Nota heel moeilijk. 5-5 en 4-6. Een ander favoriet partuur 22 met Kees van der Schoot, Michel Nesse en Daan Mulder maakte hun rol waar en nemen het in de omloop op tegen partuur 23 Redmer Zaagemans, Stefan Quisenaerts en Arjen Staphorsius.

Bekijk hier het verloop van groep 2

In groep 3 een magere 11 parturen dit jaar maar met een aantal geweldige kaatsers in de perken. Partuur 2 Jasper Boomsma, Jeffrey Siccama en John Mons maakten er een mooie pot van tegen partuur 1. Theun van der Molen, Johannes Broersma en Siep van der Meulen. Het werd 3-5 en 0-6 voor partuur 2. Partuur 4 Marten Hiemstra, Tjarry Harmhuis en Adriaan Aalders lieten er geen gras over groeien en gaf het partuur 4 Bas van der Baan, Willem Zeilmaker (bijgeloot) en Hilko Mulder geen kans. Verrassend was wel de partij tussen partuur 5 met gerenommeerde kaatsers Gooitzen Scheffer, Sander Rinia, Willem Zeilmaker. Zij gingen hard onder uit tegen het partuur 6 met klasbak Boudewijn Tulen, Douwe Kamsma en Mohammad Daher. Mohammad maakte zijn debuut op de Lanen en deed dat zeer verdienstelijk. Hij had eerder deze week kaatsles gehad van buurman Dirk Monsma en dat betaalde zich uit. 0-5 en 6-6 ook de parturen 7 Erik de Boer, Johan Kwast, Miochel van der Ploeg en 10. Michel van der Veen, Lowie Quisenaerts, Matthieu Visser kenden maar weinig moeite om de 2e omloop te halen.

Bekijk hier het verloop van groep 3

Er was het nodige zoek en speurwerk voor nodig, maar door de vele contacten is het gelukt om ook weer groep 7 (dames 36+) te laten starten op de Lanen met 8 parturen. Aan het eind van de week zal de Siebo Homminga bokaal weer uitgereikt worden op het balkon van de harmonie. Over het algemeen waren het geen al te spannende partijen door het kwaliteitsverschil. Partuur 2: Minke Jansen, Anneke Haarsma en Gerda Hoitinga wonnen van partuur 1: Lydia Epema Post, Lisa Ligthart en Ida Hartman met 1-5 en 6-6. Ook partuur 4: Thea Tolsma, Romy van der Veen en Nancy Boomstra staan in de 2e omloop en nemen het daarin op tegen partuur 2. De andere halve finale van donderdag wordt gekaatst tussen het partuur 7: Akke Postma, Judith Kamsma, Linda Kuipers Landskroon en partuur 6: Marjan Schuijl, Jolanda Fokkema en Patricia Westra.

Bekijk hier her verloop van groep 7

Al met al werd het toch een heerlijke avond met veel publieke belangstelling. Men genoot zichtbaar van de partijen en de goede levendige sfeer. Morgen komen de groepen 4 (50-59 jaar), 5 (dames 11-35), 6 (60+ heren) en groep 1 de 2e omloop in actie. We maken er opnieuw een mooie avond van.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com