Genieten op de dinsdag van het Lanenkaatsen

Hoe anders dan de maandag vol stress en spanning. De dinsdag was genieten voor kaatsers, publiek, maar ook voor de organisatie.

Vrijwilligers Stefan Aalders, Frank Ploeg, Johan Hellinga en Teatse Vogelaar zijn de hele dag druk geweest met storing zoeken met als resultaat dat het geluid weer als van ouds over de Lanen galmde. Omroepers Hilko Mulder en Siebo Homminga konden weer rustig de parturen omroepen. De spotjes hadden het juiste volume en het publiek kon genieten van de fijne muziek. Zodoende konden maar liefst 31 partijen gekaatst worden in de groepen 1 (11-16) 2e omloop. 4 (50-59), 5 (Dames) en 6 (60+) Mooi op schema kunnen we wel zeggen. Woensdag gaan we verder met de 2e en 3e omloop partijen.

de foto’s van de dinsdag door Stefan Postema

De partij die er uitsprong in groep 1, was de 2e omloop partij tussen de parturen 4 en 6.  Op 5-5 6-6 scoorde het partuur van Iwan Hiddinga, Rinnert tolsma en Pieter den Breejen het winnende punt. Daarmee nemen we helaas afscheid van het partuur van Xander de Bruin, Martijn Broersma en Tiemo Postma. Prachtig gekaatst mannen! Ook partuur 17 Davy de Haan, Damian Ligthart en Marten Jansen zijn door naar de 3e omloop ten koste van Brent Boschma, Mathijs Buma en Marwin Tolsma. 5-3 6-4. Remco Post, Ronin Nauta en Karel Monfils wonnen ook eenvoudig van Sil Kuperus, Rick Alberda en Germ Epema. Het laatste partuur dat zich ook voor de 3e omloop plaatste was partuur 11 Thijs Vrij, Sietse Muizelaar en Rutger Kumbangsila. Zij wonnen met 5-2 en 6-6 van Sjouke Beimers, Ype van der Veen en Redmer Zaagemans. Partuur 16. Zij zijn al verzekerd van een prijsje. Daan Mulder, Jordy de Haan en Sil van der Geest hadden een staand nummer.

verloop groep 1

In groep 4 (50-59) Leek het partuur 1 van Bennie hof, Hielke Jager en Piebe Hoekstra naar een makkelijke overwinning te gaan bij een 5-1 stand. Maar partuur 2: Jochem Mollema, Edwin de Boer en Hessel Roukema dachten daar anders over. Ze zwoegden en ‘ouwehoerden’ zich terug in de wedstrijd. maar bij 5-4 trok partuur 1 dan toch aan het langste eind. het affiche van deze groep was natuurlijk de partij tussen de parturen 5: Eddy Sjollema, Willem Rienk Miedema, Richard van der Kooi en 6: Peter Kwast, Jan Sipma en Jan van der Meulen. daar staat voor een paar honderd jaar aan Lanenkaatservaring. het werd een mooi gelijk opgaande partij met mooie slagenwisselingen. Bij 4-4 zette partuur 5 nog een tandje bij en zij gaan naar de 2e omloop. Ook de parturen 3: Taeke van der walt, Murk Godijk, Dick van der Galien. 8: Henk Nesse, Leo Reawaruw, Jan Anton Klazinga, 10: Fokke Alkema, Bennie Zeilmaker, Sjoerd Nota en 11: Johannes Siegersma, Ludwig Seerden, Hendrikus Hoekstra bereikten vrij eenvoudig de 2e omloop. Jochum Mollema had geluk als lucky loser en werd bijgeloot bij partuur 13 dat een staand nummer had.

verloop groep 4

Helaas konden we dit jaar, vanwege te weinig deelname geen 36+ groep organiseren, maar de meeste 36+ers doen wel gewoon mee met de reguliere damesgroep 5. Dat vind het comité mooi om te zien. Dit maakt ook dat groep 5 ondanks de afwezigheid van een aantal hoofdklasse dames, dit jaar de grootste groep is met 24 parturen. Opvallend was dat maar liefst 5 partijen op 5-5 eindigden. Veel spanning en mooi kaatsen in de damesgroep. partuur 6 Nynke Agema, Akkelyna de Haan en Wieke Miedema wonnen het nipt van Baukje Cornelisse, Esmee Torenbeek en Marijke Schut in het altijd lastige perk 5. Ook partuur 9 Emma Schram, Liset Roosma-Schat en Catrien Hof met de hakken over de sloot door ten koste van Nina Helvrich, Dymphna Post en Lisa Ligthart. Ook de parturen 11. Fiera de Vries, Kaylee Kwast, Afina Schrik en 12. Elisa Herrema, Nicole Hempenius en Ilonca de Vries maakten er een spannende pot van. Bij 5-5 6-2 pakte partuur 11 de winnende slag. De parturen 23 Emma Jeeninga, Fleur Jongema en Deveny van der Kooi en 24 Sigrid Bokma, Melanie Boersma en Marjan Schuijl spanden de kroon het werd 5-5 en 6-6 met partuur 23 uiteindelijk als winnaar.

verloop groep 5

Ook de 60+’ers van groep 6 kaatsten hun eerste omloop partijen. Vele coryfeeën zijn er al sinds de jaren ’70 bij op de Lanen. Wanneer je doorklikt op de namen in de lijst zie je waslijsten aan prestaties. Het is mooi om te zien hoe de mannen nog met veel plezier en strijdlust staan te kaatsen. De partijen waren vrij eenzijdig kunnen we wel vermelden. vaak 5-1 en 5-2 op de telegraaf. Sipke Hiemstra, Teake Koster en Henk Deelstra wonnen het makkelijk van Gerrit Meijer, Douwe Broersma en Frans Alberda. Ook Hoofdscheidsrechter Lieuwe Brandsma was snel uitgeschakeld met zijn partuur. Henk Draaisma, Pieter Bergsma en Johan Zuiderhof in de 2e omloop. Willem Seepma, Piet de Groot en Jan de Vlas wonnen met 5-2 en 6-4 van Jetze Nagel, Harke Anema en Yke Rodenhuis. Rick Vlieger, Klaas Kloosterman en Jan volbedav pakten vaak een 6 in het eerst, maar toch bleek het partuur van Simon de Groot, Pieter van der Ploeg en Jan Rutten een maatje te groot. Het favoriete partuur 9: Age van der Goot, Pollie Kwast en Klaas Zijlstra maakten hun favorietenrol waar en wonnen van Lieuwe Visser, Piet Stellingwerf en Johannes Wolbers. Als laatste plaatste partuur 12. IJsbrand Brandsma, Johannes Hinrichs en Dirk Monsma zich voor de 2e omloop van vanavond.

verloop groep 6

Enkele keurmeester vroegen of ze al klaar waren of dat er nog een partij zou volgen. Maar de 85+ categorie was reeds naar huis vertrokken.

Hopelijk woensdag weer zo’n mooie avond op de Lanen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com