Geluk en verdriet komen samen op de donderdag van de Lanen

Donderdag is traditioneel de avond waar de beslissingen vallen voor de finales. In alle groepen werden 3e en 4e omloop partijen gekaatst en de finales van vrijdag zijn bekend. vanavond om 18:30 starten we met de groepen 1 en 4. ca. 19:30 spelen de groepen 5 en 6 de finale en om ongeveer 20:30 de climax met de finales in de groepen 2 en 3. Wees in ieder geval op tijd om een mooi plekje te veroveren op de Lanen. We kaatsen in 2 perken, dus je kunt optimaal genieten van veel partijen.

In groep 1 sprong de partij tussen de parturen 11: Thijs Vrij, Sietse Muizelaar, Rutger Kumbangsila en 17:  Davy De Haan, Damian Ligthart, Marten Jansen eruit. Wat maakten die mannen er een prachtige strijd van. De spanning en emotie droop er vanaf. Het was echt zo’n partij die 5-5 6-6 moest eindigen. De teleurstelling was enorm bij partuur 17. Toen partuur 11 het winnende punt maakte en de kaats voorbij sloeg. In de finale is het partuur van de sterke Karel Monfils de tegenstander hij kaatst met Remco Post en Ronin Nauta.

Ook in groep 2 sneuvelden veel favorieten. de parturen van Dylan Drent, Dennis Wijnjeterp en Chris Outhuijse kwamen te kort en de degelijke en gedreven outsider parturen reikten tot de finale van vanavond. partuur 20: Jacob Tijmersma, Boudewijn Tulen en Nick Leistra waren op stoom en maakten weinig fouten. Een verdiende finalist. Ook Marten Bergsma, Anne Wind en Yme van der Graaf kaatsten heel sterk. Zowel opslag als uitslag was van hoge kwaliteit. weinig buiten en kwaad ballen en dan win je! Het belooft een mooie finale te worden.

In groep 3 was het John Mons uit Sexbierum die eindelijk de gedroomde finale op lanen mag kaatsen. Hij won al veel grote partijen, maar de Lanen ontbreekt nog op zijn lijstje samen met Henri van der Veen en Bas van der Baan uit Harlingen nemen ze het op tegen het blok van Marco Lautenbach, Marten Hiemstra en Jan Norder. We zijn benieuwd wie deze clash zal winnen vanavond.

In groep 4 nemen Johannes Siegersma, Ludwig Seerden en Hielke Jager het op tegen Taeke van der Walt, Murk Godijk en Dick van der Galiën. Voor Ludwig is het al weer de 6e finale in 7 jaar. Hij doet weer goede zaken in het klassement. Dick, Murk en Taeke zullen er echter alles aan doen om hun eerste titel op de Lanen te pakken.

Bij de dames werd er weer uitstekend gekaatst. Ook daar de nodige emoties in de halve finale. Veel teleurstelling bij Samanta Visser, Anne Monfils, Mirthe Yntema toen ze uiteindelijk verloren van Fiera De Vries, Kaylee Kwast en Afina Schrik. In de finale is het partuur van Marleen Bergsma, Mariska Miedema en Marije Agema de tegenstander vanavond. Het belooft een mooie partij te worden.

En dan een prachtig affiche bij groep 6. Klassementsleiders Pollie Kwast en Simon de Groot met hun parturen nemen het tegen elkaar op in de finale vanavond. een ding is zeker na vanavond hebben we weer 1 leider en de ander zal volgend jaar moeten proberen de achterstand weer goed te maken. Pollie kaatst met Age van der Goot, die het ook al eens won en Klaas Zijlstra uit Arum. Simon heeft Jan Rutten aan zijn zijde en Pieter van der Ploeg uit st. Jacob.

Bekijk hier de finalelijst en programma van vanavond: finalelijsten2018

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com