Nat, Natter, Natst!

Je kunt je als comité Lanenkaatsen nog zo goed voorbereiden op een jubileum zoals deze, maar tegen de natuur is niks te beginnen. De hele dag kwam het water al met bakken uit de hemel en ook ’s avonds was het verre van droog. De parturen uit de groepen 1 en 2 trotseerden de weersomstandigheden en kwamen zo goed en zo kwaad als dat kan voorbereid naar de Lanen. De steentjes waren erg glad, maar ondanks enkele glibberpartijen gelukkig weinig blessureleed.

meer foto’s volgen.

Ook het keurmeesterkorps was grotendeels goed ingepakt met vele laagjes kleding. Het leek wel herfst, maar de dames en heren van het korps onder leiding van Lieuwe Brandsma stonden er weer als van ouds om alles in goede banen te leiden. Het bestuur was al een aantal dagen druk geweest om de Lanen en de organisatie zo goed mogelijk voor te bereiden en feestelijk aan te kleden. De nieuwe merchandise was ook in trek. Het publiek kon even schuilen in het Bethel kerkje en daar genieten van een prachtige fototentoonstelling van 75 jaar Lanenkaatsen, ook de uur durende jubileumfilm wordt daar afgespeeld. Heb je even een kwartiertje over kom dan zeker even kijken vanavond tussen 19:00 en 21:00 met ook veel nieuwe foto’s.

Maar liefst 14 parturen in groep 1  gingen er voor om de eerste omloop te overleven en bij beter weer de kans te beproeven in de 2e omloop. Over het algemeen waren het veel snelle partijen, waarbij het niveau verschil wat te groot was. Sven Odolpi, Rudmer Faber en Niek Bijma hielden niets over van partuur 4 met Stein Dijkstra, Melle Binnema en Harmen Faber. 5-0 6-0 Ook Sem van eijk, Mike Vlieger en Sven Alkema kenden weinig moeite met de tegenstander. Daley Hoekstra, Kay Odolphi en Yvan de Jong haalden slechts 1 bordje. Spannend was he wel bij partuur 9 Lucas Vlieger, Hessel Oswald en Sander Yntema tegen partuur Yannick Beuker, Alex de Boer en Bryan Teerling. Het werd 5-5 en 6-2 voor partuur 9 dat daarmee de 2e omloop heeft gehaald. Groep 1 kaatst woensdag weer verder.

bekijk het verloop van groep 1

In groep 2 een record aantal deelnemers van 100 verdeeld over 34 parturen. De enorme lijst werd gister ondanks de omstandigheden in het geheel afgewerkt. Het publiek dat toch was komen opdagen met veel kleurrijke paraplu’s kon toch genieten van mooi kaatsen. Partuur 11. Jelmer Uijthof, Djurre Seerden en Jarco Kingma ging vrij eenvoudig door ten koste van partuur 12. Aldert Harmens, de jarige Sylvester Feenstra en Mark Kwast, die overigens met een blessure uit de partij kwam. De gladde stenen waren verraderlijk. Partuur 22: Hans Wassenaar, Jorn Lars van Beem en Robert Hoek dat vooraf getipt werd als een van de kanshebbers ging hard onderuit tegen partuur 21: Elmer Feenstra, Pieter van der Schoot en Harmen Zuidema. 5-2 en 6-2. In de slotpartij lieten Michel Nesse, Eeltsje Bootsma en Marco de Groot zien over kwaliteiten te beschikken. Ze wonnen het eenvoudig van Otte Algra, Tygo Kalkhuis en Cor Boonstra.

bekijk het verloop van groep 2

Vanavond kaatst groep 2 de 2e omloop met 8 spectaculaire partijen op het programma. De 1e omloop wordt gekaatst door de groepen 3 (36-49) en 5 (dames 11-35) We hopen dat de weergoden beter gezind zijn en dat we van wat zonnige momenten kunnen genieten.

Tip! Ons jubileumboek 75 jaar Lanenkaatsen is verkrijgbaar op de Lanen en vanavond kan deze hopelijk droog mee naar huis. Heb je dit unieke exemplaar nog niet dan is het zeker de moeite waard om deze aan te schaffen.

Tot vanavond op de Lanen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com