71e editie Lanenkaatsen afgelast!

Beste kaatsliefhebbers,

Met pijn in het hart moeten wij, Comité Lanenkaatsen jullie laten weten dat de 71e editie van het Lanenkaatsen niet doorgaat aankomende juni. De Lanenkaatsweek stond gepland van 8 tot en met 12 juni. Met de uitbraak van het corona-virus en de momenteel geldende richtlijnen en maatregelen in ons land, (waarvan we op dit moment nog niet weten wanneer deze eindigen) zijn we als Comité Lanenkaatsen tot dit zeer moeilijke besluit gekomen. Als kersverse nieuwe voorzitter is dit natuurlijk het slechtst denkbare scenario.

Dit is de eerste keer in de historie dat het Lanenkaatsen wordt afgelast.

Het lijkt misschien vroeg, maar het is onduidelijk hoe de wereld er over twee maanden uitziet. Het laten doorgaan van het Lanenkaatsen weegt niet op tegen de eventuele (gezondheid)risico’s voor kaatsers, publiek, vrijwilligers en de wellicht nog te nemen maatregelen van het RIVM. Gezondheid en veiligheid gaan boven alles en op dit moment zijn deze niet te garanderen. Dit neemt niet weg dat het geen gemakkelijke keuze was, integendeel.

Het Lanenkaatsen wordt mede mogelijk gemaakt door vele sponsors uit Harlingen e.o. Veel van deze vaak trouwe sponsors, die het Lanenkaatsten een warm hart toe dragen, maken door het corona-virus ingrijpende en onzekere tijden door. Op dit moment vinden wij het dan ook niet zeker gepast om juist nu deze sponsors te benaderen voor een financiële bijdrage. Wij zullen in contact treden met sponsors, die reeds een bijdrage hebben geleverd voor komende editie. Zonder deze financiële bijdrage is het dus ook financieel gezien een te grote gok om verder te gaan met alle voorbereidingen in deze vreemde, onzekere tijd.

Om het Lanenkaatsen opnieuw succesvol te laten verlopen zoals u in voorgaande jaren van ons gewend bent geweest, is een goede voorbereiding nodig. De komende weken zijn in de voorbereiding van het Lanenkaatsen van essentieel belang. Het starten van de inschrijving, het maken van afspraken met de Gemeente Harlingen, bewoners van de Lanen etc. Wij als comité kunnen door de opgelegde maatregelen niet op de gewenste manier vergaderen en overleggen, niet met elkaar maar ook niet met al onze vrijwilligers.

“Al deze overwegingen tezamen hebben ons als Comité Lanenkaatsen doen besluiten het Lanenkaatsen dit jaar niet door te laten gaan“

Het comité bedankt alle vrijwilligers, sponsors, vrienden van de Lanen, kaats(t)ers, bewoners en publiek voor de steun die wij dit jaar al hebben mogen ontvangen. Vrijwilligers stonden al te trappelen, sponsoren stonden weer klaar om het evenement te steunen, kaats(t)ers hadden er al weer zin in, en het publiek keek alweer uit naar een fantastische kaatsweek. Houd deze gedachte vooral vast tot 2021, dan gaan we er weer een mooie kaatsweek van maken met z’n allen!

Wij wensen iedereen veel sterkte in deze bijzondere en ingrijpende periode.

Namens het bestuur van Stichting Comité Lanenkaatsen,
Voorzitter
Hilko Mulder

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com