Het is niet allemaal vanzelfsprekend op de Lanen.

26 partijen dienden gekaatst te worden op de dinsdagavond van de Lanen. Voor 10 uur waren alle partijen in de groepen 4 (50-59), 5 (dames 11-35) en 6 (60+) en de 2e omloop van groep 1 gespeeld. Het is zeker niet vanzelfsprekend dat het een garantie is dat de planning ook altijd slaagt. Het weer is fantastisch, veel vrijwilligers, mooie parturen en gezellig publiek. Alle ingrediënten voor een mooie avond, maar voor de tweede dag op rij kende het comité enige tegenspoed. Maandag stonden er nog veel auto’s in de weg en dinsdag hield de muziekinstallatie er plotseling mee op. Dan merk je pas hoe onthand of ontstemt je dan bent. de opvolgende partijen konden niet opgeroepen worden en kaatsers moesten opgezocht worden om naar een perk verwezen te worden. Gelukkig werd er snel geanticipeerd en was Koen van In4More de reddende engel met een vervangende muziekinstallatie, die hij snel kon leveren. Het is handig dat we communiceren met de perken door middel van portofoons, dus de keurmeesters waren op de hoogte van de problemen. Daarna kon Zwaan de parturen weer oproepen via de boxen.

Of het invloed had weten we niet zeker, maar de opvolgende partijen verliepen enigszins timide, dat kan natuurlijk ook met het warme weer te maken hebben. In groep 1 werd de 2e omloop gekaatst, zodat we nu nog 4 halve finalisten over hebben. partuur 1 Kay Odolphi, Rudmer Faber en Mike Vlieger wonnen het met 5-2 en 6-2 van Berend Zijlstra, Stan Rinia en Sander Yntema. partuur 6. Jaimy Koel, Sven alkema en Alex de Boer waren te sterk voor partuur 8: Lucas Vlieger, Lars Bosch en Riemer Hameter. partuur 14: Harmen Zijlstra, Jitsche Bosch en Niek Bijma had een staand nummer en kaatst nu tegen partuur 1 in de halve finale. partuur 6 neemt het op tegen partuur 9: Roan Odolphi, Thomas Tolsma en Nick van der Walt. zij versloegen partuur 12 Damian Duursma, Ruben Keizer en Tim van der Heide. De halve finales staan op het programma voor donderdagavond.

zie verloop lijst 1

In groep 4, mannen tussen de 50 en 59 jaar stonden 11 parturen aan de start. Twee partijen sprongen er qua spanning boven uit. partuur 5: Broer Jan Zaagemans, Ander Dijkstra en Jan Toering namen het op tegen partuur 6: Pieter Alberda, Peter Helvrich en Siebe Tolsma. bij 5-5 en 2-6 maakte partuur 6 het winnende punt en dus door naar de 2e omloop. Ook partuur 9: Alexander Post, Andries Cuperus en Bennie Zeilmaker tegen 10: Taeke van der Walt, Andre Toering en Anne-Pieter Kooistra makten er een spannende strijd van. Het ging erg gelijk op. Een belangrijk punt voor een bordje was het moment waarop Alexander de bal retourneerde en via binnenkant stoeprand de overkant van het perk bereikte, waar nog eens 2 man de bal niet konden keren. Dit leverde het oh zo belangrijke bordje op. Partuur 11: Henri van der Veen, Willem Rienk Miedema en Harald Wiersma (bijgeloot) komt vanavond pas in actie door een staand nummer. Ze kaatsen tegen het sterke partuur van Jochum Mollema, Jan Anton Klazinga en Roland van Wier. Ook partuur 3: Harm Jan de Boer, Richard van der Veen en Tjipko Vellinga en partuur 7: Tonny Outhuijse, Johan Ligthart en Gerrit Herrema op de 2e lijst.

zie verloop lijst 4

Bij de dames 11 tot en met 35 een mooie 16 partuur aan de start met veel afgetekende overwinningen in de 1e omloop. 2 eersten was het meeste dat de verliezende parturen bij elkaar sprokkelden. Harmke Siegersma, Monique Tulner en Sjirkje Vrieswijk kenden geen enkele moeite met het partuur van Dianne Draaisma, Geanna Faber en Sanne Hartman. Maus Scheffer, Sabine Kamminga en Emma Schram hadden op hun beurt weinig problemen met het partuur van Sybina Kingma, Dymphna Post en Dianne Draaisma. Partuur 1 en 4 treffen elkaar in de 2e omloop. Ook partuur 8 Bente Sytske Hameter, Hiske Zeinstra en Deveny van der Kooi staan in de 2e omloop na een mooie overwinning en zij treffen daarin partuur 5 met Sanne Smeding, Yvette Meirink en Jana Ypma. Ook Nynke Agema, Marije Miedema en de bijgelote Geanna Faber gaan door naar lijst 2 en nemen het op tegen partuur 14 Sigrid Post, Sigrid Dijkstra en Iris Hooghiemster.

zie verder verloop lijst 5

De laatste groep die in actie kwam op de dinsdag was groep 6, de 60+ kaatsers. Het is mooi om te zien dat ook deze groep nog groeiende is. Wellicht kunnen we binnenkort de 80+ groep introduceren over een jaar of 20 😉 Ook in deze groep was de spanning niet om te snijden. Nergens werden meer dan 3 bordjes gehaald door de verliezers. Wellicht zit het spektakel in de partijen van de woensdagavond. Piet Stellingwerf, Klaas Wijkstra en Dirk Draaisma haalden nog 3 bordjes tegen Age van der Goot, Jan Toering en Johannes Hinrichs. Henk Bruinsma, Rikus Hoekstra en Hobbe Kooistra gingen er met een schone telegraaf vanaf tegen Peter Kwast, Frans Alberda en Karst van der Heide en ook Douwe de Boer, onze kaatsvriend uit Sneek, Jan Volbeda, prediker van het Lanenkaatsen en hoofdscheidsrechter Lieuwe Brandsma hadden uiteindelijk weinig in te brengen tegen de ‘jonge honden’ Jan Sipma, Ludwig Seerden en Douwe Broersma. De overige uitslagen kun je hier onder vinden.

zie verloop lijst 6

Het comité hoopt op een mooie woensdagavond met veel spannende partijen en weinig ongeregeldheden. We zien jullie vanavond weer graag op de Lanen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com