Rommelige eerste dag van het Lanenkaatsen

Dan denk je dat je alles op orde hebt. Alles getest op zaterdag en maandag middag en dan begeeft de geluidsinstallatie het op het ‘moment suprême’ En dan merk je hoe afhankelijk je bent van je geluid over de Lanen, want het leek de ‘toren van Babel’ wel want de communicatie was ineens zeer moeizaam en de voorzitter stond letterlijk onder hoogspanning. Gelukkig pakte iedereen de draad op en begonnen de partijen mondjesmaat los te gaan. Daardoor konden we uiteindelijk het hele programma van 26 partijen kaatsen. Redder in nood was Koen Kimkes van In4More, die heel snel te plekke was om een geluidsinstallatie neer te zetten. Grote complimenten voor deze snelle actie. Hopelijk kunnen we morgen weer aan de gang met onze eigen installatie. Een storing was de spelbreker.

Bekijk via deze link de foto’s van onze huisfotograaf Stefan Postema

Aan het weer lag het niet, ideaal om te kaatsen, geen zon en weinig wind. In groep 1 een prachtig aantal van 17 parturen op de lijst. Daar zijn we als comité enorm blij mee. De jeugd heeft de toekomst! er werd mooi gekaatst in deze jongste groep van 11-16. 3 partijen eindigden op 5-5

Partuur 1. Brent Boschma, Mathijs Buma, Marwin Tolsma wonnen nipt van het partuur 2. met Stijn Scheffer, Djé Jorna, Jesse Mulder. Ook bij de parturen 7 en 8 was het razend spannend. Wie zou de 2e omloop van dinsdag bereiken? Partuur 7 kwam uiteindelijk net te kort (Nick van der Walt, Elmer Feenstra, Rene van der Walt) tegen partuur 8 (Sil Kuperus , Rick Alberda, Germ Epema) De laatste 5-5 partij was die tussen (Thijs Vrij, Sietse Muizelaar, Rutger Kumbangsila) en (Jaimy Koel, Dylan Koel, Jurjen Fokkema) In het laatste eerst trokken de mannen van buiten Harlingen toch aan het langste eind. partuur 11 door naar de 2e omloop.

bekijk hier de voortgang in groep 1

Groep dit jaar iets kleiner dan afgelopen jaren, maar nog steeds goed voor veel toppers en lokale helden met 66 deelnemers totaal. het publiek kon genieten van hogeschool kaatsen maar ook van vermakelijke partijen van de wat mindere goden. Dat maakt het Lanenkaatsen zo speciaal. Iedereen komt aan zijn of haar trekken. In deze groep nog geen zinderend spannende partijen die op 5-5 eindigden, maar de kwaliteit kwam wel bovendrijven richting de 2e omloop. Koning van vorig jaar, Kees van der Schoot was door het lot gekoppeld aan Johan Kwast en Jorrit Tolsma. Ze kenden geen moeite met de Quisenaerts en Erik de Groot. 5-1. Ook Brian Zeilmaker, Bartele Boersma en Allard Hoekstra hadden weinig problemen in het verbrede perk 6 op de Ossenmarkt. Lage takken blijven vaak wel een spelbreker, maar uiteindelijk wint toch de beste. Lokale topper Dylan Drent, P:ier Zaagemans en Willem Miedema moesten toch 4 eersten toestaan tegen het partuur van Marcel Amels, Edwin Keizer en Stefan Stuiver, maar wel door naar omloop 2. Jacob Tijmersma, Boudewijn Tulen en Nick Leistra wonnen eenvoudig van Justin Haarsma, Justin van Dijk en winnaar van vorig jaar Fabian Noordhuis.

bekijk hier de voortgang in groep 2 

Ook groep 3 kaatst tegenwoordig de 1e omloop op maandag.  Dit jaar weer 14 parturen op de lijst. Het zou mooi zijn wanneer we in de nabije toekomst weer naar 16 parturen gaan. Wel goed om te zien dat de Harlinger sportievelingen zoals Johan Janssen, Matthieu Visser, Adriaan Aalders, Jeffrey Siccama, Klaas Bouma, Hilko Mulder en meer zo goed vertegenwoordigd zijn. Hopelijk zet die trend weer door en keren ook anderen terug naar de Lanen in groep 3. Iets minder geweld tijdens de partijen, maar wel mooi kaatsen. John Mons had het op de heupen met zijn maten Henri van der Veen en Bas van der Baan. Jasper Boomsma, Johan Outhuyse en Robert Posthuma konden geen potten breken. Arie den Breejen, terug van weggeweest wisselde kanonskogels af met geplaatste ballen. Samen met Klaas Mollema en Johan Janssen bereikten ze de 2e omloop ten koste van Theun van der Molen, Niels Heeres en Johan Hettema. Ook Roland van Wier, Broer de Jong en André Dijkstra melden zich in de 2e omloop. Zij versloegen Eric Hoekstra, Gooitzen Scheffer en Dennis Henskes.

bekijk hier de voortgang in groep 3

Morgenavond de eerste omloop in de groepen 4, 5 en 6 en de 2e omloop in groep 1 vanaf 18:30. We gaan er van uit dat dan alles weer op de rit staat en kunnen gaan genieten van de dames en de oudere heren groepen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com