Winnaars Lanenkaatsen 2018 bekend

Het Lanenkaatsen van 2018 zit er weer op. Na een valse start, hebben we kunnen genieten van een fantastische kaatsweek met ideale omstandigheden en kaatspartijen met “spanning, Humor en Sensatie” Op dit moment is de commissie druk bezig met opruimen en wordt de Lanen weer netjes achter gelaten voor het 70 jarig lustrum van volgend jaar. Voorzitter Theo Outhuijse opende de finaleavond met een lach en een traan. De gedachte was bij diegenen die ons ontvallen zijn dit jaar, daarna werden de finale parturen voorgesteld.

bekijk de foto’s van de vrijdag van Stefan Postema

De finale in perk 1, groep 4, ging tussen de parturen 11 Johannes Siegersma, Ludwig Seerden, Hielke Jager en partuur 3 Taeke van der Walt, Murk Godijk en Dick van der Galien. partuur 11 nam al vroeg een voorsprong, maar partuur 3 knokte zich terug en de partij en een verrassing leek in de maak, maar op 5-5 en 6-6 werd de bal helaas voorgeslagen en ging partuur 11 er met de kransen van door. Ludwig Seerden werd uitgeroepen tot koning.

Winnaars groep 4 door Stefan Postema

Perk 2 was het decor voor de finale van groep 1. het partuur 9 van Karel Monfils, Ronin Nauta, Remco Post was oppermachtig tegen het partuur 11 van
Thijs Vrij, Sietse Muizelaar en Rutger Kumbangsila. het werd 5-1 en Karel was de terechte koning!

Winnaars groep 1 door Stefan Postema

De wodkapel zorgde de tussen de partijen door voor een feestelijk sfeertje maar om 20:00 stonden de finales in de groepen 5 en 6 op beginnen. Kaatsers werden netjes voorgesteld aan het publiek.

In perk 1, groep 6, de parturen van klassementsleiders Simon de Groot en Pollie Kwast. Wie zou de nieuwe leider worden na vanavond. Simon met zijn maten Pieter van der Ploeg en Jan Rutten, kwamen uiteindelijk net te kort. Pollie, Age van der Goot en Klaas Zijlstra kwamenm in de partij en wonnen. Pollie Kwast werd de koning van de Lanen van 2018.

Winnaars groep 6 door Stefan Postema

In perk 2, groep 5, kwamen de beste dames van deze week in actie. Het partuur van Fiera de Vries, Kaylee Kwast en Afina Schrik was duidelijk de beste. Ze versloegen partuur 19. Marleen Bergsma, Mariska Miedema en Marije Agema, die op hun beurt dik tevreden waren met de 2e plaats. Fiera was de koningin van de Lanen.

Winnaars groep 5 door Stefan Postema

Het werd al wat later dus snel door naar de laatste finales in de groepen 2 en 3. Het werden twee mooie gevechten. In perk 1, groep 2, partuur 1 dat het uiteindelijk won, maar ze kregen het niet kado. Boudewijn tulen, Jacob Tijmersma en Nick Leistra vochten voor elk punt en ze kregen het publiek mee. De klasse van Marten Bergsma, Anne Wind en Yme van der Graaf kwam uiteindelijk boven drijven en ze wonnen het. Marten Bergsma werd tot koning uitgeroepen.

Winnaars groep 2 door Stefan Postema

In groep 3 was het John Mons, die na vele jaren dan eindelijk in de finale stond en toe sloeg met zijn maten Henri van der Veen en Bas van der Baan. Marten Hiemstra, Marco Lautenbach en Jan Norder konden het uiteindelijk niet bolwerken. John Mons was de verdiende koning.

Winnaars groep 3 door Stefan Postema

Na de huldiging, bedankjes en de foto’s ging ieder weer lekker zijn gang.

iedereen bedankt voor een geweldige week!

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com