Hein van den Oever ontvangt Levie Pais prijs

Uit handen van voorzitter Hilko Mulder heeft Hein van den Oever dit jaar de Levie Pais prijs ontvangen voor zijn jarenlange staat van dienst als fotograaf voor de Lanen. In het bijzijn van familie, Stichting Oud Harlingen en het Lanenkaatsen comité werd Hein in het welverdiende Zonnetje gezet. Vanwege Corona konden de nazaten van de familie Pais helaas dit jaar nog niet aanwezig zijn bij de uitreiking. Als sinds de jaren ’60 nam Hein foto’s op de Lanen van kaatsers en publiek tijdens het Lanenkaatsen. Ook nam hij de traditionele winnaarsfoto’s voor zijn rekening, overgenomen van foto Scheffer. Dit is een unieke collectie in zwart wit van alle winnaars van 1950 tot heden. Nog altijd is de studio van Hein het decor voor deze opnames, die te vinden zijn op deze website en jaarlijks achter de etalage hangen tijdens het Lanenkaatsen en veel bekijks trekt. Ook ontving het comité een hele serie fotorolletjes, waaruit meer dan 2000 pareltjes van foto’s te voorschijn kwamen. Deze zullen gebruikt worden voor het jubileumboek 75 jaar Lanenkaatsen.

De Levi Pais prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, die zich op welke wijze dan ook bijzonder heeft ingezet voor het Lanenkaatsen in het gedachtegoed van de familie Pais. De prijs is beschikbaar gesteld door Stichting Oud Harlingen. Hein volgt hiermee Simon van Dijk en Willem Tienstra op die eerder de prijs in ontvangst namen. Op de Lanen ter hoogte van de studio hangt een plaquette met de namen en een foto van het winkeltje van de familie Pais van vroeger.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Een gedachte over “Hein van den Oever ontvangt Levie Pais prijs”

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com