Hilbrand Pollema

Hilbrand Pollema

Als er één man is die niet mag ontbreken op de Lanen, dan is dat wel Hilbrand Pollema. Hij alleen al dekt de lading van waar het Lanenkaatsen voor staat: spanning, humor en sensatie. Je hoort tegenwoordig vaak: “we missen ’t gesjanter van vroeger” “het is zo stil tijdens de partijen” Als Hilbrand kaatst dan is het vol op de banken. Naast dat hij aardig kan kaatsen, is hij altijd in voor een smeuïge opmerking of een geintje. Ik vergeet nooit weer dat hij samen met Siepie Roukema kaatste. “Die twee kenne pratend een partij van die winnuh” Als het even kan is Hilbrand er bij op de Lanen, maar soms zit hij vanwege werk elders.

De eerste notering van Hilbrand dateert uit het jaar 1978. Op 15 jarige leeftijd meteen een 1 achter zijn naam. De winst in groep 1 was daarmee een feit. Samen met Arjen Lemstra en Douwe de Boer waren ze de sterkere van het partuur: Jan van Dijk, Freddy Pauw en G. van der Eems. In 1980 pakte hij nogmaals een prijs in groep 1. Het werd uiteindelijk de 3e!

Na wat mindere jaren waarin omloop 1 en 2 het eindstation waren, haalde Hilbrand op 25 jarige leeftijd weer eens de 3e prijs met Jacob Huizenga en Willem Rienk Miedema. 3 jaar later werd hij weer eens de krans omgehangen samen met zijn maten Edwin de Boer en Anton Kuipers. Hilbrand was in de vorm van zijn leven!

De jaren ’90 verliepen qua successen aanvankelijk niet zo goed. Het was wachten tot 1999 toen Hilbrand eindelijk weer eens een prijsje in de macht sleepte. Na bijloten pakte hij toch nog de 3e plaats. In 2000 stond Hilbrand weer eens in de finale met Jan Kamminga en Bote Brandsma. De finale ging verloren tegen Bertus Helfrich, Bennie Hof en Durk de Haan. Helaas geen overwinning in groep 3, maar er was nog tijd genoeg.

Ook tussen 2001 en 2012 was Hilbrand er onafgebroken bij iedere jaargang. Het wou maar niet lukken om die overwinning in groep 3 binnen te halen. In 2009 werd hij nog eens 3e met Ludwig Seerden en Hendrik van der Pol. Voor de rest slechts 1e en 2e omlopen.

Nu Hilbrand in groep 4 actief is, is de kans op een klavertje 4 verkeken. Hij ontbreekt ook wel eens op de lijst de laatste jaren. Toch blijft Hilbrand een publiekstrekker. Nog steeds “Suh vuul as een barg” Het zou mooi als we Hilbrand nog jaren kunnen bewonderen op de Lanen! Het wordt wel weer eens tijd voor een succesje! Met 12 punten staat hij nu in de middenmoot van het puntenklassement.

Bekijk hier de volledige lijst van Hilbrand Pollema:

https://www.lanenkaatsen.nl/kaatsers/K81183.htm

Vraag aan Hilbrand?

Hilbrand wat is volgens jou de charme van de Lanen en waarom moet iedere Harlinger die een beetje te been is hier aan mee doen?

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com