Kaatsers van de Lanen: Dicky Zegel

In deze rubriek willen we bijzondere kaatsers in het licht zetten, die op hun eigen manier het Lanenkaatsen kleur hebben gegeven door hun prestaties, persoonlijkheid of opvallende manier van kaatsen. Het Lanenkaatsen kan putten uit een grote bron van informatie betreft prestaties, deelnames, verslagen en foto’s.

De kaatsvrouw, die er vanaf 1989 al bij was en die in 6 deelnames maar liefst 5 overwinningen behaalde heeft waarschijnlijk het hoogste rendement van iedereen op de Lanen. Alleen in 1998 ging ze er de eerste omloop af. We hebben het natuurlijk over Dicky Zegel. Ze werd nooit koningin maar was zeker een maat die je erbij kon hebben getuige de uitslagen. Dicky, vrouw van Melle Zegel, was ook nog een tijdje vrijwilliger bij het Lanenkaatsen.

In 1989 werd Dicky door het lot gekoppeld aan Hanny Leistra en Petra Leistra en dat bleek een succes. Ze bereikten de finale en wonnen het daarin tegen het partuur van Elisabeth de Groot, J. Hof en T. Blanksma. In 1990 een herhaling van zetten. Helaas een tegenvallende deelname maar wel mooi weer op het podium met haar partuur: Janneke Tempel en Trijntje den Breejen. De finale wed gewonnen van Hanny Leistra, Margreet Hinrichs en Afina Schrik.

Het dameskaatsen op de Lanen ging een tijdje op een laag pitje en kwam in 1998 weer terug om vervolgens nooit meer te ontbreken. In het 50-jarig jubileum van 1999 kaatste Dicky met Bea Terpstra en Bianca Leistra. Ze bleken te sterk in de finale tegen het partuur van Aly Smit, Anoeschka Vlieger en Jolanda Bouwhuis.

Ook in het millenniumjaar 2000 weer succes voor Dicky. Ze won het samen met Tamara Brander en Saskia Agema. In de finale moesten ze het opnemen tegen Hanny Hoogstra, Harmina Feenstra en dochter Bianca Zegel. Zoals het een echte sportvrouw betaamd had ze in de finale geen mededogen en werd de 4e titel op de Lanen binnen gesleept.

In 2001 volgde dan de laatste succesvolle deelname van Dicky in het partuur met Minke Jansen en Anoeschka Vlieger. Ze werd voor de 5e keer winnares op de Lanen tegen het partuur van Audrey Hobma, Judith Kamsma en Titie Brander. Op je hoogtepunt stoppen moet Dicky gedacht hebben want daarna deed ze niet meer mee.

Kortom een prachtige lijst van nog steeds één van de hoogst geklasseerde dames in het klassement.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com