Kaatsers van de Lanen: Peter Hoogstra

In deze rubriek willen we bijzondere kaatsers in het licht zetten, die op hun eigen manier het Lanenkaatsen kleur geven of hebben gegeven door hun prestaties, persoonlijkheid of opvallende manier van kaatsen. Het Lanenkaatsen kan putten uit een grote bron van informatie betreft prestaties, deelnames, verslagen en foto’s.

Een succesvol kaatser uit de jaren ’90 op de Lanen was Peter Hoogstra. Peter beheerste alle facetten van het kaatsen en was oerdegelijk in zijn slag. Ook zijn familie met Jan, Hanny en Syta waren in deze periode actief op de Lanen. In 1987 deed Peter voor het eerst mee op de Lanen in groep 1 en behaalde direct een 3e plaats met Johan Swart en Wietse Leistra.

In 1988 had hij een toppartuur samen met Eelco van der Schaaf en Arnold Terpstra en dat resulteerde in de 1e prijs en de kransen. In 1990 was hij er voor het laatst bij in groep 1, maar toen ging de finale nipt verloren met zijn partuur: Remar Goudberg en Johan de Groot.

Een jaar later was er een nieuwe kans voor Peter in de finale, maar dit keer in groep 2 met Hessel Roukema en Bennie Hof werd een 2e plaats behaald. Het partuur van Hilbrand Pollema, Anton Kuipers en Edwin de Boer ging er met de kransen van door. In 1993 mocht peter het opnieuw proberen in de eindstrijd. Hij kaatste met Ido de Haan en Richard van der Veen. Het mocht weer niet zo zijn want het werd voor de 3e keer de 2e prijs. Nu gingen Tjerk de Groot, Rein Tempel en A. van der Heide er met de winst van door.

In 1998 kwam de revanche. Peter kaatste met Tonny Outhuijse en Tammo Bijlsma. Het liep als een speer en de winst in groep 2 was binnen. Peter werd ook nog als koning uitgeroepen. Het bleek het laatste succes te zijn bij het Lanenkaatsen want in de jaren 1999 tot en met 2004 werden geen prijzen meer verzameld.

Peter scoorde in totaal 13 punten in het klassement met 2 overwinningen, 3 2e plaatsen en 1 3e plaats. Hij werd 1 keer koning! Zullen we Peter nog een keer in actie zien op de Lanen?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com