Kaatsers van de Lanen: Afina Schrik

Een dame die het dameskaatsen vanaf het eerste uur heeft meegemaakt is Afina Schrik. En nog steeds is ze van de partij op de Lanen. Al 19 deelnames tussen 1988 en 2022, dat is een compliment waard. Afina is een maat die je er uitstekend bij kunt hebben in je partuur mede gezien haar uitslagen.

In 1988 (met Elisabeth Koornstra en Wietske Poeze) en 1989 (Titie Brander en Janny Jensma) moest ze het nog doen met een 1e en 2e omloop. In 1990 was er de eerste finale toen ze kaatste in het partuur met Margreet Hinrichs en Hanny Leistra. In de finale bleek het partuur van Dicky Zegel, Janneke Tempel en Trijntje den Breejen net een maatje te groot. In de opvolgende jaren verdween het Dameskaatsen van het programma vanwege te weinig animo, maar in 1998 waren de dames weer terug op het toneel en hoe!

In de ’00 wou het nog niet zo lukken qua resultaten bij Afina, pas in 2006 en 2007 scoorde ze weer een 3e plaats met (Bianca Bos en Denise Bruinsma) en (Marit Kuperus en Judith Kamsma) ook in 2009 een 3e prijs met Harmke Siegersma en Hieke van der Zee.

Vervolgens weer een paar ‘arme jaren’ om in 2018 eindelijk die felbegeerde titel op de Lanen binnen te halen met Fiera de Vries en Kaylee Kwast. Het partuur van Marleen Bergsma, Mariska Miedema en Marije Agema kwam te kort in de finale. Het was wel een opluchting dat ze nu eindelijk een plekje had in de eregalerij van het Lanenkaatsen. De titel smaakte wel naar meer want ook na corona in 2022 kwam Afina sterk terug toen ze ook met Manon Scheepstra en Shalina Pander in de kransen kwam. Het partuur van Akke Brussaard, Harmke Siegersma en Amarins van Althuis moest genoegen nemen met de 2e plaats.

Het zou mooi zijn wanneer de 36+ dames een kleine aanmoediging krijgen om ook weer deel te nemen dit jaar op de Lanen. Er moeten nog flink wat dames bij om de groep 7 door te kunnen laten gaan met minimaal 8 parturen. Wie van jullie maatjes heeft even een zetje in de rug nodig en geeft zich op?

Tot 12 juni op de Lanen!  

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com