Familie Nesse

De familie Nesse uit Pingjum is sinds 2006 van de partij op de Lanen. Vader Henk en tweeling zoons Steven en Michel zijn sinds dien niet meer van de Lanen af te slaan. In deze 12 jaar is vader de meest succesvolle van de drie. Hij verzamelde al 9 punten. Hij werd 1 keer eerste 2 keer tweede en 2 keer derde. De laatste vier jaar zat hij constant in de prijzen. Ook Michel pakte al de nodige punten, allen Steven staat na 11 deelnames nog droog helaas.

In de eerste jaren moest Henk er nog wat inkomen tussen 2006 en 2009 ging hij steeds in de 1e of 2e omloop er af. In 2010 mocht hij voor het eerst de finale kaatsen in groep 3. Samen met Piebe Hoekstra en Richard van der Veen, konden ze het niet bolwerken in de finale tegen Sjouke Kloosterman, Rene Blom en Eelco Ligthart.

In 2014 en 2016 won Henk als 50’er de 3e prijs in groep 4. Deze groep ligt hem wel want in 2015 mocht Henk als laatste het balkon op om de krans in ontvangst te nemen samen met Peter Kwast en Douwe de Boer. Ze wonnen het in de finale van Jaap van Loon, Jan Sipma en Wim Kroon. Vorig jaar (2017) kaatste Henk weer in de finale vergezeld door Jochum Mollema en Leo Reawaruw. In de Finale bleken de Franekers Jan van der Meulen, Ludwig Seerden en Bennie Hof te sterk!

Michel die tegenwoordig in Sibrandabuorren woont kende zijn succesjaren in 2012 en 2013. Hij kaatste twee keer achter elkaar in de finale. In 2012 in een partuur met Anne Wind en Dennis Wijnjeterp, dat kun je minder treffen. Toch waren Jasper Boomsma, Hendrik Brandsma en Erik de Boer te sterk in de finale. In 2013 wist Michel wel te winnen met zijn maten Dylan Drent en Jelmer van der Meer. Jan Hof, Robert Rinia en Evan van Sertima moesten er aan geloven in de finale. Michel staat al weer een jaar of vier droog en moet met Steven steeds lijdzaam toezien hoe pa er met de buit van door gaat. Het wordt wel weer eens tijd voor een prijsje

Steven wacht naar 11 deelnames nog steeds op zijn eerste prijs. Eén ding is zeker hij komt steeds dichter bij de eerste keer dat hij een prijs gaat pakken, want dat moet toch een kwestie van tijd zijn. Wanneer de broeders opslaan dan staan de perkspelers met angst en beven tussen de lijnen, want er zitten kanonskogels tussen. Hopelijk kunnen we voor Steven binnenkort ook een 1, 2 of 3 noteren op zijn lijstje van het Lanenkaatsen in plaats van O1, O2 en O3

Bekijk hier de volledige lijst van de Nesses: https://www.lanenkaatsen.nl/kaatsers/N.htm

Hebben jullie ook een eigen Lanenkaatsen familieklassement?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com