Arjen Lemstra

Kaatsers van de Lanen.

In deze rubriek willen we bijzondere kaatsers in het licht zetten, die op hun eigen manier het Lanenkaatsen kleur geven of hebben gegeven door hun prestaties, persoonlijkheid of opvallende manier van kaatsen. Het Lanenkaatsen kan putten uit een grote bron van informatie betreft prestaties, deelnames, verslagen en foto’s.

Arjen Lemstra

Een man die sinds mensenheugenis al van de partij is en mee boven aan staat in de deelnameklassementen is Arjen Lemstra. Met zijn Rossige krullenbos is hij een opvallende verschijning op de Lanen, maar vaak treedt hij niet op de voorgrond. Door middel van dit artikel zetten wij hem toch even in de aandacht. Deze sportman staat niet boven in het puntenklassement, maar toch verzamelde hij al die jaren al 13 punten bij elkaar, waaronder drie keer winst en één koningschap! Sinds 1981 ontbrak Arjen slechts drie keer. De laatste 18 edities was hij onafgebroken van de partij en ook dit jaar staat Arjen weer op de lijst! In het veld is Arjen fanatiek. “Hij iet de stienen uut de Lanen as ’t nodig is” Er van uitgaande dat hij vanaf zijn elfde mee deed aan het Lanenkaatsen zal het aantal deelnames richting de 40 lopen!

In de jaren ’70 was Arjen het meest succesvol. In 1976 en 1978 als tiener behaalde hij twee keer in korte tijd de eerste plaats. In 1976 kaatste hij samen met Hans van der Heide en H. Teerling. Ze versloegen in de finale destijds het partuur van Henk Bruinsma, Andre Zijlstra en Dirk Kuperus. In 1978 wederom de finale voor Arjen die toen met Hilbrand Pollema en Douwe de Boer kaatste. Freddy Pouw, G. Van der Eems en Jan van Dijk moesten het hoofd buigen.

23 jaar later en wellicht wel 20 deelnames verder was er dan eindelijk weer eens een finale voor Arjen. In de tussentijdse edities was steeds de eerste, tweede of derde omloop het eindstation. Arjen kaatste dit jaar met Bennie Hof en Wytse Hempenius. Het leek weer eens op zijn plek te vallen, maar helaas voor hem bleek het partuur van Johan Ligthart, Roland van Wier en Alex Engbrenghof te sterk in de finale.

Weer een aantal jaren later in 2007 op 46 jarige leeftijd viel alles op zijn plaats in groep 4. Arjen kaatste met Jan de Bruin en Bertus Helfrich en ze waren op dreef. Op vrijdagavond mochten ze het in de finale opnemen tegen Frans de Vreeze, Simon de Groot en Eelco Ligthart. Ze wonnen en Arjen werd voor het eerst uitgeroepen tot de koning van de Lanen!

In 2015 en 2018 wist Arjen twee keer de derde prijs te halen, dat brengt hem op een totaal van 13 punten (3x goud, 1x zilver en 2x brons) We gaan er van uit dat Arjen nog lang van de partij is en dit aantal punten nog zal uitbreiden in de groepen 4 en 6.

Bekijk hier de volledige lijst van Arjen Lemstra:

https://www.lanenkaatsen.nl/kaatsers/K81137.htm

Heb je al eens met Arjen Lemstra in het partuur gekaatst? Laat het dan weten via deze post!
Arjen welke doelen heb je nog open staan voor de Lanen?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com