Eelco van der Schaaf

Eelco van der Schaaf, Ouwe Seun, debuteerde in 1986 op 12 jarige leeftijd op de Lanen. En hoe… Het was direct goed raak met zijn maten Johan Swart en Jan Dirk Weewer van Sexbierum. In de finale versloegen ze Evert Tolsma, Jan Toering en Henk Vlietstra en had Eelco direct een krans om!

2 jaar later was het al weer raak in groep 1. Weer won Eelco de finale met zijn maten Arnold Terpstra en Peter Hoogstra. In de finale waren zij te sterk voor Jurjen Westra, Dirk Hiemstra en Frank Sytema.

Weer 2 jaar later op 16 jarige leeftijd behaalde Eelco de finale van wederom groep 1 met Richard van der Veen en Roald zijlstra. Voorde 3e keer won hij en deze keer werd hij ook uitgeroepen tot koning. In de finale moesten Johan de Groot, Remar Goudberg en Peter Hoogstra het onderspit delven.

Eelco is 1 van de weinige kaatsers samen met Lennard Adema, Jan Boomstra en Herman Sprik, die het presteerden om 3 keer te winnen in groep 1.

In groep 2 wou het in eerste instantie nog niet zo vlotten met de prestaties van Eelco. In 1993 en 1997 was er wel een 3e prijsje. Pas in 1999 was het weer goed raak. De titel in groep 2 werd een feit, met Pier Santema en Klaas van der Ploeg aan zijn zijde. Eric Alkema, Jurjen Nagel en Rene Metz werden verslagen. Eelco werd voor de tweede keer uitgeroepen tot de koning van de Lanen.

Ook in groep 3 was Eelco al dicht bij een overwinning. In 2006 verloor hij voor het eerst een finale met zijn maten Jan Klaas Gillebaard en Lieuwe Kloostra. Ze gingen onderuit tegen Halbe van der Schaaf, Jurjen Westra en Gerrit Schrik met 5-4 6-6.

Door de wisseling van leeftijdscategorie kaatste Eelco een jaar later weer een keer in groep 2. Na 2010 is Eelco niet meer op de deelnemerslijsten te vinden in verband met werk omstandigheden. Het klavertje 4 is nog wel mogelijk, maar dan zal hij als veertiger binnen nu en een paar jaar nog wel een keer moeten winnen in groep 3.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com