Bennie Hof

De grootste delegatie niet-Harlinger kaatsers komt uit Franeker, de ‘klokkendieven’ leveren steevast zo’n 30 a 40 kaatsers op de Lanen. Bennie Hof is éen van de bekende namen uit Franeker. Wanneer hij geen andere verplichtingen heeft komt hij met zijn familie naar de Lanen.

25 jaar geleden in 1991 was hij er voor het eerst bij. In groep 2 op 29 jarige leeftijd maakte hij zijn debuut op de Lanen met een 2e plaats, opmerkelijk want hij was er in de eerste omloop af gegaan, maar werd bijgeloot. In de finale verloor hij met zijn nieuwe maten Hessel Roukema en Peter Hoogstra tegen het partuur van Anton Kuipers, Edwin de Boer en Hilbrand Pollema. Maar hij had de smaak wel te pakken. In 1995 zou hij nogmaals de 2e prijs pakken, maar nu in groep 3.

Vanaf 1997 ging het crescendo. In dit jaar maar ook in 1998 pakte hij de krans op 35 – 36 jarige leeftijd. In 1997 kende hij uitstekende maten met Willem Rienk Miedema en Bennie Zeilmaker en ook in 1998 ging het voor de wind met in het partuur Simon de Groot en Jeroen Timmerman.
In het jaar 2000 werd Bennie voor het eerst koning van de Lanen samen met zijn maten Bertus Helfrich en Durk de Haan. In de finale versloegen zij Hilbrand Pollema, Jan Kamminga en Bote Brandsma. Ook in 2001 stond Bennie weer in de finale, maar deze keer verloor hij. Een jaar later kwam al weer de revanche met een eerste plaats. Dit keer met wederom Willem Rienk Miedema en Andries Cuperus.

Je kunt zeggen dat de 7 vette jaren even voorbij waren, want er volgden 7 arme jaren zonder prijs. Pas in 2013 was het weer raak, inmiddels in groep 4 op 51 jarige leeftijd pakte hij eindelijk weer de titel en bekroonde hij dit met de koningsprijs. Zijn maten waren Siep Roukema en Jan Sipma. In de finale versloegen ze het partuur van Ludwig Seerden, Tjerk de Groot en Eelco Ligthart.

In 2014 haalde hij wederom de finale, maar dit keer ging de partij verloren met zijn maten Peter Kwast en Gerrit van der Ploeg. Ludwig Seerden, Jan Sipma en Siep Roukema waren dit keer te sterk. Opvallend was dat hij het vorige jaar nog gewonnen had met Siep en Jan tegen Ludwig.

In 25 jaar deed Bennie Hof maar liefst 21 keer mee, behaalde hij 5x de eerste prijs en 4x de 2e prijs. Tevens waren er 3 koningstitels. In het puntenklassement is hij de hoogst genoteerde Franeker op de 17e plaats met 23 punten.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com