Verslag woensdag 2017

2017woensdag

Veel spannende partijen op de woensdag van het Lanenkaatsen.

Halverwege de week werden de 2e omloop partijen gekaatst in de groepen 2 tot en met 7. Veel verschillende doelgroepen, maar allemaal met dezelfde doelstelling, de volgende omloop halen! Aangename temperaturen, maar de zon was best lastig aan de opslagkant. In perk 6 hadden ze er in iedere geval geen hinder van. Er kwam weer volk op de partijen af en ze hadden voldoende keuze om een mooie partij uit te zoeken. De koffiedames hadden het druk met schenken. Al snel kon perk 5 vervallen, omdat het programma onder controle was bij de wedstrijdleiding met Hilko Mulder, Siebo Homminga en Melle Zegel als hoofdscheidsrechter.

In groep 2 sprongen er twee spannende partijen uit. Partuur 14 met Fabian Noordhuis, Kees van der Schoot en Sjoerd Atze de Jong kaatsten in perk 6 tegen partuur 16 Wybren Postma, Sil Leystra en Allard Hoekstra. Er werd op een zeer hoog niveau gekaatst en het was uiteindelijk partuur 14 dat het laatste bordje pakte. Ook de partij tussen de parturen 21 Harry Mons, Brian Zeilmaker, Jelmer van der Meer en partuur 24 Marten Hiemstra, Johan Kwast, Erik de Groot was er een om niet te vergeten. Niet de ballen het publiek in kaatsen, maar alles op de boven, soms niet heel handig, maar wel prachtig om te zien. Partuur 21 leek aan het langste eind te trekken, maar de laatste bovenslag kwam van de hand van Johan. Zij staan daarmee in de halve finale van vanavond.

Ook in groep 3, verliepen twee van de drie partijen zeer spannend. De favorieten van partuur 5 Gooitzen Scheffer, Theun van der Molen en Marco Lautenbach gingen verrassend ten onder tegen partuur 7 Richard Strikwerda, Dennis Henskes en Hendrik de Jong. Ook bij deze partij alles aan de hang. Reitse Klijnsma, tegenwoordig “klokkendief” staat voor het eerst in de finale met zijn maten Peter de Vries en Gerrit Herrema. In een spannende wedstrijd versloegen zij partuur 9 Andre van der Woude, Wytse Hempenius en Andre Dijkstra. Ze nemen het in de halve finale op tegen partuur 1 Jasper Boomsma, Bauke Postma en Johan Ligthart

In groep 4 ging partuur 2 Hielke Jager, Siebe Tolsma, Bennie Zeilmaker in een mooie pot ten onder tegen partuur 4 Theo Draijer, Jan Sipma en Eelco Ligthart 4-5, 2-6 Dit jaar nog geen klavertje 4 vier voor Bennie in het verschiet. Partuur 6 Bennie Hof, Ludwig Seerden en Jan van der Meulen kenden weinig problemen met het partuur van Peter Kwast, Peter A. de Boer en Geert Zeilmaker. 5-2, 6-6 Henk Nesse haalde op zijn verjaardag de finale met zijn maten Jochum Mollema en Leo Reawaruw. Zij schakelden het partuur van Jaap van Loon, Hans Diekmann en Jan van der Schoot uit.

Bij de jongste damesgroep was het spannend in de partij tussen de parturen 16 Elisa Herrema, Emma Schram, Manon Kamminga en partuur 18 Samanta Visser, Patricia Westra en Marije Miedema. De wedstrijd werd beslist op 5-4 en 6-6 in het voordeel van partuur 16. Ook partuur 12 Stephanie de Vries, Hendrieke van der Schoot en Mariska Miedema is door ten koste van partuur 14 Sabine Kamminga, Ilse Yntema en Rianne Dijkstra in een leuke partij werd het 5-3, 6-6. Vanavond de 3 3e omloop partijen bij de dames.

Ook in groep 6 werden 3 2e omloop partijen gekaatst. Partuur 7 Jan Volbeda, Bote Brandsma en Jan Kwast maakten het spannend tegen partuur 5 Sipke Hiemstra, Heinz Palsma en Andries Koornstra. Wederom een partij met alles aan de hang, maar partuur 7 naar de halve finale. Zij nemen het op tegen partuur 1 Johannes Wolbers, Douwe Broersma en Cees Knier. Ze wonnen vrij eenvoudig van partuur 4 Gerrit Meijer, Dirk Monsma en Frans de Vreeze. In de 3e partij de klapper tussen de parturen van de klassementsleiders Simon de Groot en Pollie Kwast Pollie voor het eerst in de 60+ groep, sloeg op de juiste momenten toe met zijn machtige opslag. Hierdoor staat hij met zijn maten Henk Draaisma en Piet de Groot in de finale van vrijdag! Voor Henk Draaisma is dit bijna 30 jaar geleden.

In groep 7 is partuur 3 Ida Hartman, Anoeschka Vlieger en Minke Jansen het eerste finale partuur. Ze wonnen in de 2e omloop van Greta Valk, Wieke Midema en Jelleke de Bruin en blijven nu staan in de 3e omloop. 5-4, 6-6. Het was een zware partij, maar een prachtig resultaat voor partuur 3 In de halve finale kaatst partuur 7 Akke Brussaard, Romy van der Veen en Margriet Noordhuis tegen partuur 1 Boudie Bierma, Anja Kieftenburg en Lis Ligthart. Het belooft een mooie strijd te worden vanavond.

Vanmiddag vanaf half 3 is het scholenkampioenschap met maar liefst 20 parturen op de Lanen, als je de mogelijkheid hebt, kom ook een kijkje nemen. Vanavond de 3e omloop partijen en halve finales en de finales van het schoolkaatsen. Vanaf 18:30!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com