Verslag dinsdag 2017

2017dinsdag

“Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw…. Lanenkaatsen ik hou van jou”

Onder ideale omstandigheden is de eerste omloop verkaatst in de groepen 4 (50-59), 5 (Dames 11-35), 6 (Heren 60 jaar en ouder) en de 2e omloop in groep 1. Door de prachtige omstandigheden en het extra perk op de Kleine Ossenmarkt, liggen we mooi op schema en zijn er in 2 dagen al 57 partijen gekaatst. Vanavond, woensdag 14 juni wordt de 2e omloop gekaatst in alle groepen behalve groep 1.

In groep 1, de jongste jongens groep zijn de halve finales bekend, deze worden donderdag gekaatst. Partuur 15 Thijs Vrij, Tieme Tolsma en Brent Boschma, ze vochten als leeuwen, maar waren niet opgewassen tegen het partuur 1 met Rinnert Tolsma, Karel Monfils en Rick Alberda. 1-5, 0-6. Ook Thom Posthumus, Martin Schinkel en Marwin Tolsma kenden weinig problemen met het partuur van Justin de Jong, Tiemo Postma en de bijgelote Dylan Koel. 5-2, 6-2. De partij tussen de parturen 8 Stijn Scheffer, Diego Ardjosoediro, Mark Minnesma en partuur 9 Daan Mulder, Dje Jorna en Alwin Feenstra werd gewonnen door partuur 8. Ook partuur 12 Koos Jorna, Mart Nico Beuker, Jorrit Tolsma, staat in de halve finale. Zij verslogen partuur 13 Mathijs Buma, Jelle Pieter van der Walt en Migchiel Anema.

Er zijn nog maar weinig kaatsers, die ouderwets leven in de brouwerij brengen, maar Siep Roukema en Hilbrand Pollema uit groep 4 (50-59 jaar) zijn hier zeker uitzondering op. Elk punt wordt in woord en gebaar aangevochten en dit leidt tot de nodige hilariteit. Het partuur 2 van Hielke Jager, Siebe Tolsma en Bennie Zeilmaker, kende aanvankelijk geen problemen en liepen snel uit naar een ruime voorsprong, toch kwam partuur 1 met Siep Roukema, Piet van der Ploeg en Piebe Hoekstra terug in de wedstrijd. Na 4-5, 4-6 werd het pleit toch beslecht in het voordeel van partuur 2. Ook een mooie partij tussen de parturen 7 Douwe de Boer, Hilbrand Pollema, Edwin de Boer en partuur 8 Peter Kwast, Peter A. de Boer en Geert Zeilmaker. De partij was meer dan de moeite waard om te kijken, door kwaliteit en vernuftigheid van de kaatsers. Edwin de Boer sloeg de bal per abuis recht in het gezicht van Tjalling Outhuijse. Deze schrok dusdanig dat zijn bril, halverwege het perk op de grond viel. Hilarisch moment, gelukkig viel de schade mee. Bekijk hier onder alle uitslagen uit groep 4

Door het lotingsysteem kunnen er hele sterke en soms ook hele zwakke kaatsparturen ontstaan, dat hoort bij de charme van het Lanenkaatsen. Bij de dames is partuur 3 zo’n kanonpartuur. Anne Monfils, Nicole Hempenius en Marijke Schut werden door het lot verbonden en wonnen in de eerste omloop met de schone telegraaf van partuur 4 Maureen Noordhuis, Baukje Cornelisse en Janine Yntema. De parturen 19 en 20 maakten er een spannende pot van Emma Jeeninga, Debbie Haarsma en Manon Kamminga moesten alle zeilen bij zetten om Hendrika Bijlsma, Marije Agema en Geanna Faber van zich af te slaan. 5-4, 6-6.

Ook de 36 60+’ers lieten zich weer van hun goede kant zien. Kees Knier, terug van weggeweest (voor het laatst meegedaan in 1995) behaalde de 2e omloop met zijn maten Douwe Broersma en Johannes Wolbers ten koste van het partuur van Jan de Vlas, Lieuwe Brandsma en Jan Rutten. Bote Brandsma, die ook na een aantal jaar van afwezigheid de stoute schoenen weer heeft aangetrokken, won ook met zijn maten Jan Volbeda en Jan Kwast. Gerrit Bijdeweg, IJsbrand Brandsma en Klaas Kloosterman hadden weinig in te brengen. Pollie Kwast, nu ook 60+er strijd vanavond in de tweede omloop tegen klassementsrivaal Simon de Groot.

Over aandacht voor het Lanenkaatsen hebben we niet te klagen. De lokale en regionale media besteden veel aandacht aan ons evenement. Gister konden we zelfs een reporter van de NOS verwelkomen. We zijn benieuwd naar de uitzending. Ook konden we weer een aantal nieuwe vrienden van het Lanenkaatsen verwelkomen. Voor 10 euro wordt je ook lid en steun je ons evenement. Vraag er na in de studio of stuur een mail naar info@lanenkaatsen.nl Ook zijn er door de jeugd veel loten verkocht na onze oproep.

We zien jullie vanavond graag weer op de Lanen voor de 2e omloop van alle groepen behalve groep 1. Het beloofd weer een mooie avond te worden vanaf 18:30 op de Lanen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com