Verslag maandag 2017

Na de laatste voorbereidingen staat iedereen weer te popelen om los te gaan op de Lanen. Het personeel van het Lanenkaatsen moest even de kop er bij houden in de eerste uurtjes van deze 68e editie. Auto’s die nog in de perken stonden, de bankjes weer netjes naast de perken, Nog even een lijntje er bij op de Kleine Ossenmarkt, de inleg innen van alle aanwezige deelnemers, afmeldingen verwerken in de lijst, bijloten, koffie schenken, uitslagen verwerken. Een grote diversiteit aan taken. Als het dan éénmaal loopt, dan keert de rust terug en kan een ieder heerlijk genieten van een prachtige kaatsavond.

Na het openingswoord van voorzitter Theo Outhuijse konden de kaatsers in de groepen 1 (11-16 jaar), 2 (17-35 jaar), 3 (36-49 jaar) en de nieuwe damesgroep 7 (36+ jaar) dan eindelijk los. In perk 4 moest er helaas om een auto heen gekaatst worden, wat wel degelijk invloed heeft op het spel, maar dat hoort uiteraard ook bij het Lanenkaatsen. Het was af en toe even schuiven met keurmeesters, omdat zij zelf ook vaak deelnemer zijn, maar onder leiding van hoofdscheidsrechter Melle Zegel stond alles op de rit. Door een aantal afmeldingen in groep 2, was het voor de wedstrijdleiding even puzzelen met het programma, maar tegen de schemering was het geplande 30-tal partijen gekaatst en liggen we nu mooi op schema.

In de jongste groep was de partij tussen de parturen 7 en 8 de spannendste Dyano Watters, Sjouke Beimers en Marten Jansen namen het op tegen Stijn Scheffer, Diego Ardjosoediro en Mark Minnesma. Laatstgenoemden bleken over de beste zenuwen te beschikken op 5-5, 6-6 pakten zij het beslissende punt. De parturen 5 en 13 hadden weinig tegenstand te dulden en liepen eenvoudig door naar de 2e omloop. De 2e omloop van vanavond gaat tussen de parturen 15-1, 4-5, 8-9 en 12-13.

Groep 2 is uitgegroeid tot de grootste en meest kwalitatieve groep kunnen we wel stellen. Door het loting systeem ontstaan er soms kanon parturen, maar dat wil niet altijd zeggen dat ze het ook winnen. Het partuur van Dylan Drent, Sven Helvrich en Harm de Vries, deed het goed tegen een ander sterk partuur met Michel Nesse, Edwin Keijzer en Stefan Quisenaerts. 5-2, 6-4. Partuur 11 Johan Kwast, Evan van Sertima en Jan Vrieswijk konden het niet redden tegen partuur 12 Steven Breimer, Nick Leistra en Kelvin van der Heide. Johan werd bijgeloot en deed het goed in partuur 24 met Erik de Groot en Marten Hiemstra. Sjaak Bakker, Jelmer Jilderts en Igor Kuiper waren kansloos. Ook het partuur van Harry Mons, Brian Zeilmaker en Jelmer van der Meer maakten geen fout. Ze wonnen afgtekend van Tjalling Feenstra, Arjan Oevering en Michael Heeringa.

In groep 3 waren het de oneven parturen die de dienst uitmaakten. De partij tussen de parturen 7 Richard Strikwerda, Dennis Henskes, Hendrik de Jong en 8 Richard van der Veen, Hilko Mulder en Johan van IJs was spannend, beide parturen hadden wisselend initiatief. Partuur 7 trok aan het langste eind op 5-5, 6-2 Het favoriete partuur 5 Gooitzen Scheffer, Theun van der Molen en Marco Lautenbach moest even met de billen bloot tot 3-1, 6-2 achterstand tegen partuur 6 Roland van Wier, Matthieu Visser en Niels Outhuijse. Laatstgenoemden kaatsen vrij uit, maar moesten uiteindelijk wel het onderspit delven. 5-3, 6-4.

Ook in groep 7 konden de even parturen geen potten breken. Dames 36+ promotor en keurmeester Boudie Bierma deed het goed met haar partuur 1, samen met Anja Kieftenburg en Lisa Ligthart. Ze verslogen partuur 2 Anouk Eijer, Gerrie Talsma-Anema en Feikje Hoekstra met 5-1 en 6-4. Ook Anoeschka Vlieger, Ida Hartman en Minke Jansen deden het goed tegen partuur 4 Sandra Bos, Anneke Haarsma en Judith Kamsma. 5-1, 6-0. De dames gaan woensdag verder met de 2e omloop partijen.

We kunnen terugkijken op een geslaagde maandag met heel veel publiek en leuke partijen. Dinsdagavond gaan we verder met de eerste omloop van de groepen 4, 5, 6. En de tweede omloop van groep 1

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com