verslag donderdag 2017

2017donderdag

Wat hebben we een fantastische week qua omstandigheden, sfeer en spanning op de Lanen! Donderdag werd de 3e omlooppartijen en halve finales gekaatst in alle groepen en de finalisten zijn bekend! Over het algemeen verliepen de partijen wat eenzijdig, natuurlijk was er genoeg spanning, maar je hoopt dan op de 5-5, 6-6 partijen van de woensdag.

Zonder ook maar iemand te kort te doen, kunnen we wel zeggen dat het slotstuk in perk 4 de partij van de avond was. Het publiek bouwde eigen tribunes om toch maar iets te kunnen oppikken van deze wedstrijd. Dylan Drent, Sven Helvrich en Harm de Vries, die de eerdere partijen vliegend hadden gewonnen, kwamen voor het eerst serieus in de problemen tegen het partuur van Kees van der Schoot, Fabian Noordhuis en Sjoerd Atze de Jong. Het leek er zelfs op dat de partij met 6-1 beslist zou worden. Het was telkens 6-6 in het eerst en steeds viel het punt in het voordeel van partuur van der Schoot. Was kaatste die man fantastisch. Partuur Drent kwam op karakter nog terug naar 5-3, maar toen was het toch echt gebeurd. In de finale kaatst het partuur 14 tegen partuur 24 met Marten Hiemstra, Johan Kwast en Erik de Groot. Dit had Johan na de eerste omloop niet meer gedacht. Het belooft weer een mooie strijd te worden om 18:30 in perk 2.

Dit jaar heeft groep 1 weer de eer om in perk 1 te kaatsen om 18:30. De finale gaat tussen partuur 1 Rinnert Tolsma, Karel Monfils en Rick Alberda en partuur 12 Koos Jorna, Mart Nico Beuker en Jorrit Tolsma. Partuur 1 kende in de halve finale geen enkele moeite met partuur 4 Thom Posthumus, Martin Schinkel en Marwin Tolsma. Partuur 7 ging met de schone telegraaf er af maar pakt wel mooi de 3e prijs. Partuur 12 had het iets moeilijker in de halve finale tegen partuur 8 Stijn Scheffer, Diego Ardjosodiero en Mark Minnesma. Uiutslag 5-2, 6-4. Ook voor partuur 8 een 3e prijs.

De 3e groep die ook om 18:30 de finale kaatst is de nieuwe dames groep 7 (36+) In deze groep viel de spanning te snijden in de halve finale tussen de parturen van Boudie Bierma, Anja Kieftenburg en Lisa Ligthart tegen Akke Brussaard, Romy van der Veen en Margriet Noordhuis. Het werd een prachtige strijd, maar op 5-5 6-4 pakte partuur 7 het beslissende punt en is de finale daar! Partuur 7 moet zich tevreden stellen met de 3e plaats. Ida Hartman, Anoeschka Vlieger en Minke Jansen hadden al eerder de eindstrijd gehaald.

Om half 8 worden er twee finales gekaatst in de groepen 3 en 6. In perk 1 gaat de finale in groep 3 tussen partuur 11 Reitse Klijnsma, Peter de Vries en Gerrit Herrema tegen partuur 1 Jasper Boomsma, Bauke Postma en Johan Ligthart. In de halve eindstrijd van donderdag was het partuur Boomsma te sterk voor partuur 7 Hendrik de Jong, Dennis Henskes en Richard Strikwerda. Zij hadden een ronde eerder nog verassend het partuur van Marco Lautenbach, Theun van der Molen en Gooitzen Scheffer uitgeschakeld.

In perk 2 kaatst de 60+ groep de finale. De parturen 10 Henk Draaisma, Piet de Groot en Pollie Kwast en 7 Jan Volbeda, Bote Brandsma en Jan Kwast zullen de strijd met elkaar aan gaan. De halve finale van de donderdag mocht er wezen. Partuur 1 Johannes Wolbers, Kees Knier en Douwe Broersma kaatste goed, maar partuur 7 Jan Volbeda, Bote Brandsma en Jan Kwast trok toch aan het langste eind. Bote Brandsma plaatste een prachtige zitbal op 5-4, 6-4.

Om half 9 worden de laatste twee finales gekaatst en zijn we al weer aan het einde van de 68e editie van het Lanenkaatsen gekomen. Maar niet voor dat in perk 1 Elisa Herrema, Emma Schram en alien Hoekstra de strijd hebben aangebonden met het partuur van Marijke Schut, Nicole Hempenius en Anne Monfils. Akkelyna de Haan, Dianne Draaisma en Judith Zuidema konden het in de halve finale ook niet redden tegn het favoriete partuur 3. Zij pakken wel mooi de 3e prijs en mogen vanavond op het balkon de prijzen ophalen. Het was jammer dat Hendrieke van der Schoot in de 3e omloop gebleseerd raakte en niet meer verder kon kaatsen. Beterschap!

De laatste finale van groep 4 in perk 2 gaat tussen de parturen van Henk Nesse, Jochum Mollema en Leo Reawaruw tegen Bennie Hof, Ludwig Seerden en Jan van der Meulen. Het Klokken dieven partuur versloeg in de halve eindstrijd het partuur 4 Jan Sipma, Theo Draijer en Eelco Ligthart met 5-1 en 6-4. We zullen zien of partuur 11 het degelijke partuur 6 ana het wankelen kan krijgen.

Iedereen tot vanavond, nog 1 keer knallen met de finales vanaf 18:30!

We hebben er weer zin in!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com