Dirk Schrik

In Memoriam Dirk Schrik
24/04/1963 – 27/12/2017

  • Dirk Schrik en Bennie Hof

Gister kwam ons het trieste nieuws ten gehore dat Dirk Schrik op 54 jarige leeftijd is overleden. Dirk was al geruime tijd ziek en kreeg in de aanloop naar het Lanenkaatsen van 2016 te horen dat hij niet lang meer te leven had. Hij verzamelde alle krachten om nog één keer aan zijn geliefde Lanenkaatsen mee te doen. Samen met zijn maten beleefde hij een onvergetelijke week en mocht hij het balkon betreden om de krans in ontvangst te nemen. Dirk leefde op en ook in 2017 kon hij nog volop kaatsen bij alle partijen waar hij maar aan mee kon doen. Het kaatsen hield hem op de been. Helaas bleek de afgelopen Lanenkaatsen editie zijn laatste te zijn geworden. Dirk beheerste de kaats- technieken en tactieken als geen ander en stond altijd op het juiste plekje om de punten binnen te halen.

Als het maar even kon deed Dirk mee aan de Lanen. De eerste notering van deelname is te vinden in 1981, maar het zou zo maar kunnen dat hij al eerder van de partij was. De eerste jaren, als twintiger, was de eerste of tweede omloop het eindstation in groep 2. Tot het jaar 1988 toen hij samen met Wiebe Westra en Mark Wever de eerste prijs behaalde door in de finale te winnen van Sven Kuipers, Jan Hiemstra en Anton Kuipers. Het jaar erna was er opnieuw succes maar met Andre Dijkstra en Mark Wever ging de finale verloren tegen Bennie Zeilmaker, Henk Vlietstra en Johannes van Dijk.

De sportieve successen bleven vervolgens een tijdje uit maar tot 1996 miste hij geen enkele editie. Daarna was hij een tijdje niet van de partij, totdat hij in 2007 de smaak weer te pakken kreeg. In 2009 mocht Dirk op 46 jarige leeftijd voor de tweede keer het hoogste podium betreden met zijn maten Marco Lautenbach en Anne Pieter Kooistra. In de finale waren ze te sterk voor Jacky Bijdeweg, Peter Posthumus en Henri van der Veen. Het was de comeback van Dirk Schrik.

Als ‘Abraham’ behaalde hij zijn eerste prijsje in groep 4. Het werd de derde samen met Theo Draijer en Klaas Kloosterman. Zoals bekend had de overwinning in 2016 een grote emotionele lading. Samen met Bennie hof en Ludwig Seerden pakte Dirk zijn derde titel op de Lanen. Een moment dat we nooit zullen vergeten!

We zullen Dirk missen en wensen de familie en vrienden veel sterkte toe!

Stichting Comité Lanenkaatsen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com