In Memoriam Kees Knier

In Memoriam

Kees Knier (1955 – 2019)

Afgelopen week kwam ons het trieste nieuws ten gehore dat Kees Knier na een periode van ziekte is overleden. Kees was een kaatser in hart en nieren, wonend nabij het Eendrachtsveld in Harlingen.

In de jaren ’70 tot en met ’90 was Kees heel actief tijdens het Lanenkaatsen en kende hij veel successen. In 1970 op 15 jarige leeftijd stond hij voor het eerst in de finale van groep 1. Hij kaatste met Piet Hoekstra en Sj. Kwast. De finale ging helaas verloren tegen. M. de Vries, Jouke van Keulen en Martin Tienstra. Een jaar later werd hij derde.

In groep 2 haalde hij voor het eerst het hoogste podium. In 1980 kaatste hij samen met  Jurrien van der Molen en Douwe de Boer. In de finale versloegen ze Watze de Jong, Henk Draaisma en Henk Bruinsma.

Na een aantal jaren zonder sportieve successen, kwam het hoogtepunt in de jaren 1987 en 1988. Twee keer op rij wist Kees het Lanenkaatsen te winnen in groep 3. In 1987 kaatste Kees de sterren van de hemel samen met zijn maten Pollie Kwast jr. en J. Schuil. Ze wonnen het in de finale van Jan Peu Visser, Giselijn Quisenaerts en Piet de Vries. Kees werd uitgeroepen tot koning. Zoals gezegd een jaar later weer de eerste prijs dit keer samen met Fedde Helvrich en Henk Draaisma. Ze waren uiteindelijk te sterk voor Henny Seerden, Pollie Kwast jr. En Klaas Zijlstra.

In de jaren ’90 waren de successen op. Het was meestal de eerste, tweede of derde omloop waarin hij strandde met zijn partuur. Na jaren van afwezigheid binnen de lijnen, besloot hij in 2017 op 62 jarige leeftijd weer mee te doen in de 60+ groep. Hij pakte met zijn partuur (Douwe Broersma en Johannes Wolbers) de derde prijs. Het bleek het laatste wapenfeit van Kees op de Lanen te zijn.

We wensen familie en vrienden veel sterkte toe met hun verlies.

Bekijk hier de volledige lijst van Kees Knier

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com