70e editie Lanenkaatsen van 17 tot en met 21 juni!

Lanenkaatsen viert 14e lustrum
De 70e editie van het Lanenkaatsen wordt gehouden van 17 tot en met 21 juni a.s. (rond de langste dag van het jaar) en valt ook dit jaar weer samen met de “Harlinger Feestweek”. Het is nog vroeg in het jaar, maar over een paar maanden is het al weer zo ver natuurlijk. Stichting Comité Lanenkaatsen heeft inmiddels al weer twee productieve vergaderingen achter de rug. De vergunningen zijn inmiddels weer aangevraagd bij de gemeente en ook de sponsorleden zijn weer volop in actie. Het Lanenkaatsen is niet te organiseren zonder de bijdragen van onze trouwe sponsoren, klein en groot. We zien er naar uit om er weer een topweek van te maken in juni. Het wordt al weer de 70e editie sinds 1950. Voor het comite blijft het de uitdaging om de balans te zoeken tussen historie en nieuwe ontwikkelingen.  Wij hopen ook nu weer op jullie ondersteuning! Wil je ook een steentje bijdragen aan de ‘Lanen’ als sponsor? …dat kan! Vraag naar de mogelijkheden via sponsoring@lanenkaatsen.nl of wordt vriend van de Lanen. Vanwege het lustrum ontvangen “de Vrienden van de Lanen” dit jaar een kleine attentie!

Jeugd en Schoolkaatsen
Een belangrijk speerpunt blijft voor ons de jeugd. Sinds de laatste jaren hebben we weer een goed gevulde jeugdgroep 1 (11-16 jaar) Ook zijn er veel jonge meiden die mee doen. Dit moedigen wij aan en willen we graag zo houden. Veel sportverenigingen merken hoe lastig het is om de jeugd nog aan zich te binden. Belangrijk voor het Lanenkaatsen is het schoolkaatsproject dat al een aantal jaren met succes wordt georganiseerd op de scholen in Harlingen en omstreken, met Simon de Groot als voortrekker! De lessen op de scholen beginnen binnenkort weer! 

Dames 35+
Helaas konden we vorig jaar niet de 35+ groep van de dames organiseren, ondanks dat we veel aandacht hebben besteed aan de werving. Het is niet zo dat we nu direct weer stoppen met deze groep. We hopen dat er zich dit jaar weer voldoende 35+ dames zich opgeven voor deze lustrum editie. Bij minimaal 8 parturen wordt deze groep gewoon georganiseerd. Is er onvoldoende deelname in deze groep, dan wordt er in 1 damesgroep gekaatst.

Aanmelding, Ideal betaling en privacy
De aanmelding zal in april weer van start gaan. Een klein deel geeft zich op bij Kamsma Schoenen in de winkel, maar het grootste deel van de ca. 300 aanmeldingen komt binnen via het formulier op de website. De aanmeldingen worden direct opgeslagen en verwerkt op de website en de lotinglijst. De kaatser ontvangt hiervan een bevestigings e-mail. Naar verwachting kan de betaling van het inleggeld dit jaar via ‘Ideal’ worden gedaan. We zijn hier mee aan het testen. Sinds de nieuwe wetgeving worden we meer en meer attent gemaakt op de privacy rechten van de deelnemers, dit betekent dat we alleen gegevens opslaan, die we ook echt nodig hebben voor de publicatie op de lijsten en de indeling in groepen. Het is natuurlijk prachtig om een plekje te hebben met je naam in het klassement of met je foto in de ere gallerij! Ik verwacht niet dat er veel mensen zijn, die dit niet meer willen. Binnenkort kun je in de privacy verklaring op onze website lezen hoe wij om gaan jullie gegevens.

Eregallerij met winnaarsfoto’s
70 jaar Lanenkaatsen staat ook voor 70 jaar winnaarsfoto’s in de diverse groepen. Een prachtige eregallerij die niet weg te denken is op de Lanen. Voor vele deelnemers het belangrijkste doel om te winnen! De etalage van de fietswinkel van Jelle Dijkstra is al jaren het decor voor al deze foto’s. Komend jaar lopen we tegen de uitdaging aan dat we een plekje moeten zoeken voor de nieuwe winnaars. De ramen raken vol. Heb je een goed idee zodat we alle foto’s toch bij elkaar kunnen houden, laat het ons dan weten!

We houden jullie de komende maanden op de hoogte van de verdere ontwikkelingen!

Stichting Comité Lanenkaatsen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com