Spanning neemt toe op de donderdag voor de finales.

Waar het in de partijen in het begin van de week nog al eens eenzijdig verliep, daar hadden we donderdagavond juist veel spannende partijen te aanschouwen. De finales lonken en de spanning bij de kaatsers die er nog aan zijn nam zien der ogen toe. Een onderbreking in de partij tussen de parturen 26: Geert van der Veen, Allard Hoekstra, Lammerts Stellema en partuur 5: Marten Bergsma, Tymo Zijlstra en Tjitse Hoekstra deed de wedstrijd bijna doen kantelen. partuur 5 kwam terug uit geslagen situatie van 5-2 naar 5-5, maar uiteindelijk trok partuur 26 op 5-5 en 6-6 de wedstrijd over de streep. Helaas moest Henk Deelstra nadat hij door de EHBO was opgevangen vervoert worden met de ambulance. Hij was onwel geworden en moet het rustig aan doen. Ook de publieke belangstelling was deze avond groter als eerder in de week. de vele toeschouwers konden genieten van prachtige halve finale partijen en het heerlijke weertje.

Foto’s donderdag Niels Outhuijse

In groep 1 (11-16) werd het spannend tussen de parturen 14. Harmen Zijlstra, Jitse Bosch, Niek Bijma en 1 Kay Odolphi, Rudmer Faber en Mike Vlieger. op een stand van 5-5 nam partuur 1 toch het heft in handen en verzekerden zich voor een plekje in de finale tegen partuur 9: Roan Odolphi, Thomas Tolsma en Nick van der Walt. Zij hadden minder moeite in de halve finale tegen partuur 6: Jaimy Koel, Sven Alkema en Alex de Boer. het werd 1-5 en 6-6. In de finale dus de neven Odolphi tegen elkaar. Dat belooft een mooie strijd te worden.

Bekijk hier het verloop van lijst 1

In de grootste en meest spectaculaire groep 2 (17-35) waren nog de 4 sterkste parturen over in de halve finale. Wat sommige kaatsers in hun mars hebben is bewonderenswaardig. Dat vergt veel talent en trainingsuren. De vraag was wie wordt de tegenstander van partuur 26: Geert van der Veen, Allard Hoekstra en Lammert Stellema in de finale. partuur 16: Rick Minnesma, Jordy Miedema en Theo Nota deed er alles aan om in het spel te komen, maar partuur 22: Kees van der Schoot, Michel Nesse en Daan Mulder was simpelweg te sterk, zowel aan de opslag als ook aan de uitslag. De enkele bovenslagen van Rick waren zeker het applaus waard. Het werd 2-5 en 6-6.

Bekijk hier het verloop van lijst 2

Groep 3 (36-49) Voor partuur 10: Michel van der Veen, Lowie Quisenaerts en Matthieu Visser was het afwachten, wie zij zouden treffen in de finale, door een staand nummer waren zij woensdag al verzekerd van de eindstrijd. In de halve finale kaatsten partuur 2: Jasper Boomsma, Jeffrey Siccama en John Mons tegen partuur 3 Marten Hiemstra, Tjarry Harmhuis en Adriaan Aalders. Het werd nooit een echte partij want op 5-1 en 6-4 werd het pleita l beslecht in het voordeel van partuur 2. We zien uit naar de finale van vanavond.

Bekijk hier het verloop van lijst 3

in groep 4 (50-59) had het partuur 7 Tonny Outhuijse, Johan Ligthart en Gerrit Herrema woensdagavond al een plekje in de finale veilig gesteld. het was even afwachten wie de tegenstander zou worden. Het werd een gelijk opgaande strijd tussen twee mooie parturen 1: Jochum Mollema, Jan Anton Klazinga en Roland van Wier tegen partuur 6: Pieter Alberda, Peter Helvrich en Siebe Tolsma. Partuur 6 moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een 3e plaats, bij een stand van 5-5 en 6-4 maakte partuur 1 het winnende punt en veroverde hierdoor een plekje in de finale van vanavond.

Bekijk hier het verloop van lijst 4

In de dames groep 5 (11-35) stonden 2 halve finales op het programma. partuur 1: Harmke Siegersma, Monique Tulner en Sjirkje Vrieswijk namen het op tegen partuur 8: Bente Sytske Hameter, Hiske Zeinstra en Deveny van der Kooi. Het werd een hele mooie partij met goed kaatsen van beide kanten. Het kwartje kon beide kanten opvallen, maar partuur 1 toonde zich toch sterkst in het slot. Ze kaatsen vanavond tegen partuur 16: Nynke Agema, Marije Miedema en Geanna Faber (door bijloting in het partuur gekomen) Ze versloegen in de halve finale toch wel verrassend het partuur van Rianne van der Walt, Welmoed Boonstra en Hendrieke van der Schoot. Zij moeten zich tevreden stellen met een 3e plaats.

Bekijk hier het verloop van lijst 5

In groep 6 (60+) werden eerst nog 2 derde omlooppartijen gekaatst alvorens de halve finale op het programma stond. Een dubbel programma voor enkele kaatsers. het werd een mooie strijd tussen partuur 5: Peter Kwast, Frans Alberda, Karst van der Heide en partuur 9: Siep Roukema, Hendrik Deelstra en Simon de Groot. Siep haalde weer alle trucs uit de kast om de tegenstanders te doen wankelen en het lukte om de winst naar zich toe te slepen. op 5-4 en 6-6 werd het beslissende punt gescoord. Partuur 14 Age van der Goot, Jan Toering en Johannes Hinrichs kaatsten in de halve finale tegen partuur 16 Jan Sipma, Ludwig Seerden en Douwe Broersma. het werd helaas een eenzijdige partij met partuur 16 als winnaar. 0-5 en 6-6. Door de finale plek is Simon de Groot verzekerd van het bovenste plekje in het klassement. Hij zal Pollie Kwast weer met minimaal 1 punt passeren.

Bekijk hier het verloop van lijst 6

In groep 7 dames (36+) staan de parturen 4 Thea Tolsma, Romy van der Veen en Nancy Boomstra tegenover partuur 7 Akke Postma, Judith Kamsma en Linda Kuipers Landskroon in de finale. partuur 2. Minke Jansen, Anneke Haarsma en Gerda Hoitinga konden het lang niet bolwerken tegen partuur 4 in de halve finale 0-5 en 4-6 en ook partuur 6 Marjan Schuijl, Jolanda Fokkema en Patricia Westra hadden geen kans tegen partuur 7 1-5 en 6-6 Kortom een terechte finale kunnen we wel stellen.

Bekijk hier het verloop van lijst 7

Vanavond om half 7 na het openingswoord van voorzitter Hilko Mulder starten we met de finales in de groepen 1 (11-16) perk 1, 7 (DA 36+) perk 2 en 4 (50-59) in perk 3. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de Wodkapel. om ca. half 8 gaan we dan verder in 2 perken met de groepen 2 in perk 1 en groep 6 in perk 2. Het spetterende slotstuk van de groepen 3 (36-49) in perk 1 en 5 (dames 11-35) in perk 2 zal dan om ca. 20:30 plaats vinden. we wensen kaatsers, vrijwilligers en publiek heel veel plezier en succes toe.

download hier alvast de finalelijst

tot vanavond op de Lanen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com