In Memoriam Henk Seerden

Vandaag kwam ons het trieste nieuws ten gehore dat Henk Seerden, vader van onze penningmeester Ludwig, is overleden op 82 jarige leeftijd. We wensen Ludwig en zijn familie veel sterkte toe! Henk heeft een groot palmares als het om Lanenkaatsen gaat.

Het is niet bekend wanneer Henk voor de eerste keer deelnam, maar in 1977 behaalde hij zijn eerste prijs op de Lanen. Hij werd niet alleen eerste met zijn partuur, maar Henk werd ook nog eens uitgeroepen tot koning van deze editie. Hij kaatste samen met Pieter Schuil en Werry Hoffmann. In de finale werd het partuur van  Jan Wever, Willem Busman en Dirk Monsma verslagen. In 1981 was er wederom een eerste prijs in groep 3. Op 45 jarige leeftijd won hij het Lanenkaatsen met Johannes van der Wal en Pier Wierda. Hero Bult, Corrie Draaisma en Piet de Groot moesten genoegen nemen met een tweede plaats. In 1983 was er nog eens een 3e prijs.

Henk wist in 1985 en 1986 wederom de titel te pakken op de Lanen. In 1985, in groep 4, won Henk samen met Evert Nadema en Anne Nagel. Een jaar later waren Bouke Zuiderhof en Klaas van der Veen zijn maten. Beide keren ontving Henk de koningstitel.

Henk werd in de opvolgende jaren vaak in de 1e of 2e omloop uitgeschakeld. In 2000 was er echter weer winst te vermelden. Met Simon de Groot en Teake Koster won hij de finale van Ype Hiemstra, Follie van der Geest en Jan Rutten. In 2001 was er wederom een finale voor Henk, maar deze ging verloren met zijn maten Thijs Houtsma en Theo Outhuijse. In de finale waren zij niet opgewassen tegen Simon de Groot, Rients Odolphi en Tjibbe van der Veer.

Het bleek dat Henk met zijn laatste jaren als actief kaatser op de Lanen bezig was en hij behaalde nog een keer een mooie 2e plaats. Helaas ging de finale verloren op 69 jarige leeftijd. Hij kaatste in 2005 met Simon de Groot en Klaas Kloosterman, maar ze moesten het onderspit delven tegen Jetze Nagel, Willem Seepma en Frans Alberda. 5-3 6-4

In de laatste jaren was Henk nog steeds aandachtig toeschouwer van zijn zoon en kleinkinderen. Henk staat op de 27e plaats in het puntenklassement met 20 punten (5 overwinningen, 2x tweede en 1x derde en tevens 3 koningstitels) Sinds de oprichting in 2012 is de koningsbeker in groep 6 vernoemd naar Henk Seerden op deze manier blijft hij in onze gedachten!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com