Nestors Albert Dijkstra en Jan de Bruin namen afscheid!

Jaren lang hebben ze ziel en zaligheid gelegd in hun activiteiten bij het Lanenkaatsen, maar op een gegeven moment is het mooi geweest! We bedanken Albert Dijkstra en Jan de Bruin voor hun inzet bij alle taken die ze hebben uitgevoerd als vrijwilliger! Het comité heeft op gepaste wijze afscheid genomen van beide nestors!

Albert Dijkstra was al in een vroeg stadium betrokken bij het Lanenkaatsen. De eerste vermelding als kaatser dateert uit 1973 voor wat betreft bekend bij het Lanenkaatsen. Het zal ons niet verbazen dat Albert al eerder mee deed, maar in de beginjaren werden alleen de prijswinnaars bijgehouden. Op 36 jarige leeftijd behaalde hij de 3e prijs in groep 3.
Van 1981 tot 2000 kaatste Albert bijna onafgebroken mee in groep 4.

 

Op een of andere manier wou het maar niet lukken om een keer het Lanenkaatsen te winnen. Het hoogst haalbare bleek de 3e prijs. Deze behaalde hij ook in:
• 1984 samen met Piet de Groot en Johan Algra (verloren tegen Jelmer van der Hoek, G. Nadema en Dirk van Zon)
• 1988 samen met Jans Oving en Piet Zijlstra (verloren tegen Frans Helvrich, Simon van dijk en Geert Pols
• 1989 samen met Piet Zijlstra en Haye Postma (verloren tegen Bouke Zuiderhof, Dirk van Zon en Geert Pols
• 1991 samen met Evert van wier en Wietse Duizendstra (verloren tegen Lammert van der Wal, Rintje Hiemstra, Geert Pols)
• 1992 samen met Dirk Monsma en Wietse Duizendstra (verloren tegen Simon van Dijk, Haye Postma en Tjibbe van der Veer)

Vanaf 2013 met de invoering van de 60+ groep is Albert Dijkstra er weer bij. Ook in deze groep werd hij 1 keer 3e. Tot zijn spijt heeft hij nooit de finale mogen kaatsen. Vorig jaar deed Albert niet meer mee.
• 2014 samen met Jetze Nagel en Henk Deelstra (verloren tegen Pieter Bergsma, Dirk Monsma en Simon de Groot.)

Als vrijwilliger was Albert onmisbaar voor het Lanenkaatsen. Hij vervulde diverse taken voor de Lanen.
• Werkzaam in de werkploeg voor de opbouw en het opruimen van de Lanen.
• Expert in het bouwen van grote en kleine telegrafen
• Vaste telegrafist bij perk 2
• Vriend van de Lanen
• Promotor bij de 60+ers.
• Adviseur

Jan de Bruin kaatste ook veelvuldig mee op de Lanen. vanaf 1981 zijn de deelnames bekend en hij miste niet vaak. tussen 1981 en 1997 deed Jan onafgebroken mee. In 1991 kaatste Jan voor het eerst in de finale van groep 4. Op 48 jarige leeftijd behaalde hij voor het eerst een prijs. Samen met zijn maten Rients Odolphi en Evert Andringa. In de finale bleek het partuur van Geert Pols, Lammert van der Wal en Rintje Hiemstra te sterk.

 

Tot 2005 strandde Jan steeds weer in de 1e omlopen, maar in 2006 mocht hij de finale weer kaatsen met zijn maten Frans Postmus en Henk Nagel. Ze kwamen in de finale te kort tegen het partuur van Hans van der Heide, Simon de Groot en Piet Zijlstra. In 2007 was het eindelijk echt hosanna. Jan kreeg de krans omgehangen met zijn maten Bertus Helfrich en Arjen Lemstra ten koste van het partuur van Frans de Vreeze, Simon de Groot en Eelco Ligthart.

In 2008 en 2010 behaalde Jan ook nog de 3e plaats. In 2013 kaatste Jan nog 1 keer in de nieuwe groep 6 voor 60+ kaatsers. Daarna vond hij het als kaatser welletjes!

Als trouwe keurmeester heeft Jan vele partijen geleid. Nu is Jan met Lanenkaatsen pensioen gegaan, maar kan hij hopelijk nog jaren genieten vanaf de zijlijn!

We bedanken beide mannen enorm!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com