In Memoriam: Jetze Nagel

Jetze Nagel, als sinds de jaren ’60 was hij actief op de Lanen als kaatser en niet onverdienstelijk. Hij won het zelfs twee keer en ook scoorde hij een aantal ereplaatsen met zilveren en bronzen medailles. In latere jaren zette hij zich ook in als keurmeester op de Lanen. Zo’n 60 jaar was hij een graag geziene gast tijdens het Lanenkaatsen met een brede grijns op zijn gelaat. Hij genoot er altijd zichtbaar van. Nu na een lang ziekbed hebben we afscheid van hem moeten nemen. Deze laatste zware wedstrijd was hij gedoemd te verliezen, maar we denken terug aan de mooie momenten.

We moeten een eind terug in de tijd naar het jaar 1969 waar we Jetze Nagel voor het eerst op de winnaarsfoto zien als 19 jarige jongen. Samen met A. Bergsma en Jan Schoot wonnen ze in de finale van Sj. Schaafsma, Dirk Monsma en B. van Foeken. In groep 1 haalde hij al twee keer een derde plaats. In 1973 kreeg Jetze een nieuwe kans om de titel te pakken, maar deze finale ging helaas verloren tegen Obbe Fortuin, Pier Wierda en Willem van Keulen. Jetze kaatste dit jaar in het partuur met Sicco Jellema, Klaas Tichelaar.

We moeten een hele stap in de tijd maken richting de jaren ’90 waarin we Jetze weer op het balkon te zien kregen. Hij was toen al deelnemer in groep 4 en kaatste met Tjibbe van der Veer en Dirk van Zon. Ze moesten dit jaar hun meerdere erkennen in het partuur van Werry Hoffmann, Jaap Nieuwenburg en Eelke Ligthart. Twee jaar later ging het op het laatste moment ook weer mis in de finale dit keer met Dirk van Zon en Jan van der Molen. Corrie Hoekstra, Werry Hoffmann en Koos Weitenberg gingen er met de buit van door.

In 2005 was het dan eindelijk weer zover. 36 jaar na de eerste overwinning was het weer feest voor Jetze met zijn maten Frans Alberda en Willem Seepma. Het enthousiasme spatte er van af en werd beloond ten koste van Klaas Kloosterman, Henk Seerden en Simon de Groot. Het bleek de laatste finale van Jetze te zijn op de Lanen. In 2014 en 2015 scoorde hij nog wel de 3e prijs.

Over een periode van minimaal 55 jaar is Jetze een Lanenkaatser, die we niet mogen vergeten. Hij sprokkelde al die jaren 18 punten bij elkaar in het klassement. twee keer eerste, drie keer tweede en zes keer derde. In zijn latere jaren hielp hij ook als keurmeester langs de perken. We gaan je missen Jetze!

We wensen familie en vrienden veel sterkte toe!

Stichting Comité Lanenkaatsen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com