De finaledag het Lanenkaatsen 2017!

De 68e editie van het Lanenkaatsen zit er weer op! Het was een fantastische week met optimale omstandigheden! Veel publiek, prachtige aandacht in de media. Veel mooie partijen en uitstekende winnaars! Het was echt genieten voor de kaatsers, publiek en ook alle vrijwilligers van de Lanen!

De uitslag van de verloting komt in de loop van de week op www.lanenkaatsen.nl en in de lokale kranten! Speciale dank aan al onze sponsors groot en klein. Dankzij jullie kunnen we het Lanenkaatsen ieder jaar weer organiseren! Ook sponsor of vriend van de Lanen worden? stuur dan een mail naar info@lanenkaatsen.nl!

Iedereen bedankt voor een topweek en tot volgend jaar. De Lanenkaatsweek staat dan gepland van 4 tot en met 8 juni!
In groep 1 was er een vliegende start voor het partuur van Koos Jorna, Mart Nico Beuker en Jorrit Tolsma Ze hadden zo maar twee bordjes bij elkaar gekaatst. Daarna pakte partuur 1 de draad op en wonnen ze terecht met 5-3 en 6-2 Rinnert Tolsma, Karel Monfils en Rick Alberda waren de sterksten deze kaatsweek. Karel Monfils werd uitgeroepen tot de jonge koning van de Lanen!

2017-1k

Winnaars groep 1. Rick Alberda, Karel Monfils (K), Rinnert Tolsma

In groep 2 ging het aanvankelijk gelijk op partuur 24 Marten Hiemstra, Johan Kwast en Erik de Groot leek grip te hebben op het complete partuur 14 met Fabian Noordhuis, Kees van der Schoot en Sjoerd Atze de Jong. Veel eersten werden weer op 6-6 beslist. Het slotakkoord was toch voor partuur 14 onder leiding van een uitmuntende Kees van der Schoot.het werd 5-3, 6-2 Met zijn kwaliteiten werd hij terecht uitgeroepen tot de koning van 2017

2017-2k

Winnaars groep 2. Fabian Noordhuis, Kees van der Schoot (K), Sjoerd Atze de Jong

De 3e finale van 18:30 werd gekaatst in de nieuwe groep 7. Dit jaar hadden we net genoeg parturen. We hopen volgend jaar op een groei in deze groep! In de finale waren Akke Brussaard, Romy van der Veen en Margriet Noordhuis te sterk voor partuur 3 Ida Hartman, Anoeschka Vlieger en Minke Jansen. Het werd ook in deze finale 5-3 en 6-4. Romy van der Veen werd de koningin van de Lanen en ontving de nieuwe Siebo Homminga beker!

2017-7k

Winnaars groep 7. Margriet Noordhuis, Romy van der Veen (K), Akke Brussaard
De Wodkapel nam het heft even in handen en vermaakte het publiek voordat de volgende halve finales op het programma stonden!

In perk 1 was het de beurt aan groep 3. Partuur 11 Reitse Klijnsma, Peter de Vries en Gerrit Herrema konden maar geen grip krijgen op het sterke partuur 1 Jasper Boomsma, Bauke Postma en Johan Ligthart. Partuur 11 leek nog even in het spel te komen met een paar goede punten, maar bij 5-2, 6-2 was het dan toch gebeurd. Jasper Boomsma werd tot koning getroond op het balkon!

2017-3k

Winnaars groep 3. Bauke Postma, Jasper Boomsma (K) Johan Ligthart

In groep 6, de 60+ers was er de broederstrijd tussen de “Kwasten” Pollie Kwast, Piet de Groot en Henk Draaisma bleken zoals verwacht een maatje te groot voor het partuur met Jan Volbeda, Bote Brandsma en Jan Kwast. Om half 9 was het tijd voor de laatste 2 finales in de groepen 4 en 5. Het was vechten voor een mooie plaatsje om de perken. Wat een publiek stond er langs de kanten!

2017-6k

Winnaars groep 6. Henk Draaisma, Pollie Kwast (K), Piet de Groot

In perk 1 was het de beurt aan de dames van 11- 35 jaar. Ook hier ging de overwinning naar het favoriete partuur 3 met Marijke Schut, Nicole Hempenius en Anne Monfils. Partuur 16 Elisa Herrema, Emma Schram en Alien Hoekstra deden er alles aan, maar kwamen te kort om het echt spannend te maken. 5-1, 6-4. Nicole Hempenius was de koningin van de Lanen.

2017-5k

Winnaars groep 5. Anne Monfils, Nicolle Hempenius (K), Marijke Schut

Ook de laatste finale in groep 4 leek niet spannend te worden. Het Franeker partuur met Ludwig Seerden, Bennie Hof en Jan van der Meulen, liep snel uit naar 5-1. Toen kwam partuur 11 Henk Nesse, Jochum Mollema en Leo Reawaruw sterk opzetten. Ze kregen grip op de ballen en kwamen terug tot 5-5, maar bij 6-2 was het dan toch nog balen voor partuur 11 toen de bal kwaad ging Ludwig Seerden werd de koning van de Lanen

2017-4k

Winnaars groep 4. Jan van der Meulen, Ludwig Seerden (K), Bennie Hof.

Volgend jaar van 4 tot en met 8 juni weer nieuwe rondes en nieuwe kansen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d