Erik de Boer

Erik de Boer melde zich in 2004 voor het eerst op de Lanen als deelnemer. Hij was toen 22 jaar. Nu heeft Erik al een grote staat van dienst op de Lanen. Van de 11 deelnames wist hij er 4 te winnen met zijn partuur, werd hij 2 keer tweede en ook waren er nog eens 2 derde plaatsen. Slechts 3 keer was er geen prijs te noteren achter zijn naam en 1 jaargang was hij afwezig. Samen met Marcel Monsma is hij de enige kaatser die in deze sterke groep 2 vier keer wist te winnen.

In 2004 (met Gooitzen Scheffer en Johan Kwast) en 2006 (met Pieter van der Zee en Klaas Bindert Malda) behaalde Erik de finale. In 2004 was het partuur van Martin Looijenga, Renze Hiemstra en Raymond Hofstede te sterk en in 2006 moest Erik met zijn partuur de meerdere erkennen in Dennis Wijnjeterp, Niels Outhuijse en Daniel Outhuijse.

In 2007 was er weer een finaleplaats nu met Jasper Boomsma en Theun van der Molen. De eerste overwinning op de Lanen werd een feit. Het partuur van Johan Kwast, Cees Malda en Jaco Kingma werd verslagen. In 2008 geen finaleplaats, maar toch weer een 3e prijsje. In 2009 was het wederom raak. Op vrijdag in de finale met Klaas Bindert Malda en Martin Looijenga. De nare nasmaak van de verloren partijen in 2004 en 2006 was na deze avond wel weggespoeld. Er werd gewonnen van Jasper Boomsma, Cees Malda en Thomas Brandsma en Erik werd uitgeroepen tot koning.

2010 en 2011 waren minder succesvol Erik struikelde met zijn parturen al in de eerste omlopen. In 2012 was hij terug met zijn maten Jasper Boomsma en Hendrik Brandsma. In de finale werd het partuur van Michel Nesse, Anne Wind en Dennis Wijnjeterp verslagen mede door sterk voorinse werk van Erik. In 2013 werd er een 3e prijs binnen gehaald.

Na een wat minder jaar in 2014 was het vorig jaar weer bingo. Erik behaalde wederom de finale met zijn ‘vaste’ maat Klaas Bindert Malda en Allard Hoekstra. In de finale waren ze met 5-4, 6-2 te sterk voor het partuur van Kees van der Schoot, Dennis Wijnjeterp en Patrick Sjollema.

Erik is vooral bekend om zijn krachtige boven slagen en het feit dat hij maar liefst zes keer het partuur deelde met Klaas Bindert Malda. Nog nooit eerder in de geschiedenis zijn 2 kaatsers zo vaak bij elkaar geloot. Sinds 1981 zaten Andre Dijkstra en Johan Ligthart al 5 keer bij elkaar in het partuur. Arjen Lemstra en Hendrikus Hoekstra 4 keer evenals Dirk van Zon en Jetze Nagel.

In het puntenklassement heeft Erik inmiddels 18 punten bij elkaar gekaatst, daarmee staat hij met de gedeelde 33e plaats op gelijk hoogte met gerenommeerde kaatsers zoals Peter Kwast, Anton Kuipers en Jetze Nagel. Hoever hoop je te reiken in dit klassement Erik?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com