In Memoriam Bruno Scheffer

Het was toch even schrikken toen we het bericht kregen dat Bruno Scheffer was overleden. Niet zo lang terug kwam ik hem nog regelmatig tegen in een of andere supermarkt waar hij dan boodschappen deed in zijn invalidekar. En daar was hij in beland na een ongeval. Altijd nam Bruno even de tijd om wat bij te kletsen over het heden en verleden. Bruno was niet een man die graag op de voorgrond trad, het liefst bleef hij uit de schijnwerpers. Maar toch kwam hij daar vroeger regelmatig in te staan. Want Bruno was een geweldige sportman zowel bij het voetballen alsook bij het Lanenkaatsen.

Twee keer op rij won hij het Lanenkaatsen en hij werd beide keren koning. Zijn sterke punt was vanuit de achterin plaats de bal met een stuit einden weg te slaan. Het jaar na de 2 eerste prijzen verloor hij in de finale en daarna is hij niet vaak meer op de Lanen gezien. Als ik hem dan vroeg, waarom deest niet meer met, was zijn antwoord, ik had ur gien nogt meer an.

En ook bij het voetballen was Bruno een topper hij speelde in een ijzersterk team van de v.v. Harlingen met o.a. Sjonnie Ligthart, Jopie [de Barg] de Vries, Rinnie Hoekstra en nog een paar kanjers. Maar ook met voetballen stopte Bruno op een gegeven moment en ook dat was jammer.

Zoals Wiebe al aangaf was Bruno ook succesvol de Lanen. We hebben weinig gegevens uit deze tijd, maar we weten in ieder geval dat hij 3 keer op rij in de finale stond tussen 1963 en 1965. In 1963 kaatste Bruno met Klaas van der Veen en A. Alberda. Ze wonnen het dit jaar in groep 2 van Karst van der Heide, Piet Zuiderhof en Simon van Dijk. Bruno was in vorm en werd tot koning uitgeroepen.

Een jaar later opnieuw succes samen met zijn maten H. Hooghiemstra en Wybo Dijkstra. Dit keer ging het partuur van Eelke Ligthart, F. van der Meij en A. Knol aan de zegekar. Bruno werd voor het tweede jaar op rij tot koning uitgeroepen van de lanen. Het succes kende nog geen einde want in 1965 was het al weer raak. Bruno rijkte met zijn maten Douwe Broersma en Johny Ligthart opnieuw tot de finale. Deze keer was het uiteindelijk een tweede plaats waar Bruno genoegen mee moest nemen. In de finale verloren ze van Willem Busman, Wiebe van dijk en Frans Helfrich.

We wensen familie en vrienden veel sterkte toe met het verlies van Bruno Scheffer!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com