In memoriam Eelke Ligthart

Afgelopen week kwam ons het trieste nieuws ten gehore dat Eelke Ligthart is overleden. Eelke was een sportman op en top. Als hij aan het sporten was kon hij niet stuk. Eelke was een voetballer, hardloper en ook kaatste hij tot op hoge leeftijd mee op de Lanen. Eelke was een man van het eerste uur van het Lanenkaatsen.

De eerste notering is al te vinden in 1953 toen hij in de jongste groep tweede werd met  J. Beuker en Jaap van Andel. Ook in de jaren ’60 was Eelke twee maal succesvol. In 1963 op 25 jarige leeftijd behaalde hij een derde prijs en een jaar later stond hij voor de twee keer in de finale dit keer met F. Van der Mey en A. Knol. Helaas bleken H. Hooghiemstra, Bruno Scheffer en Wybo Dijkstra te sterk in de finale.

Het duurde tot 1980 tot Eelke eindelijk weer een sin de finale kwam met zijn maten Wiebe van Dijk en Bertus Leunge, maar ook deze keer wou het niet lukken in de finale. Corrie Draaisma, Rinnie Brandsma en Henk Mulder bleken te sterk in de finale. In 1983 en 1984 nogmaals een derde plaats, maar de zo fel begeerde titel op de Lanen ontbrak nog steeds.

In 1994 was het dan eindelijk zover de finale in groep 4 werd gewonnen door Eelke en zijn maten Dirk Monsma en Jan Hoogstra. Ze bleken te sterk voor Pieter-Haye Stellingwerf, Piet van der Werf en Wietze Duizendstra. Eindelijk in die mooie fotogallerij en op het balkon voor de krans!

Eelke had nu de schroom van zich af gegooid want twee jaar later stond hij weer in de finale nu met Werry Hoffmann en Jaap Nieuwenburg. Ze bleken in de finale de betere van het partuur:  Tjibbe van der Veer, Jetze Nagel en Dirk van Zon. Eelke deed hiermee goede zaken in het puntenklassement. In 1998 behaalde hij zijn laatste prijs tijdens de Lanen, toen werd hij derde.

Als 60’er en 70’er deed Eelke nog vaak mee, maar de eerste, tweede en derde omloop waren het eindstation van zijn deelnames. Kortom een noemenswaardige periode van heel veel deelnames en kaatssuccessen voor Eelke op de Lanen.

We wensen familie en vrienden veel sterkte toe met hun verlies.

Bekijk hier de volledige lijst van Eelke Ligthart op onze website:

https://www.lanenkaatsen.nl/kaatsers/K81141.htm

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com