Klassementen 1950 – 2019

Nu een paar weken na het Lanenkaatsen zijn de deelnames en de prijswinnaars van 2019 weer verwerkt in de grote database met kaatser gegevens. Sinds 1981 zijn alle deelnames in kaart gebracht en vanaf 1950 kennen we alle prijswinnaars en hebben we die prachtige Eregalerij aan winnaarsfoto’s. Op basis van deze gegevens hebben we drie prachtige klassementen die we bijhouden.

Het puntenklassement is opgemaakt uit eerste, tweede en derde prijzen die respectievelijk 3, 2 en 1 punten waard zijn. Al een aantal jaren is er een hevige strijd gaande om de eerste plaats. Afwisselend stonden Simon de Groot en Pollie Kwast boven aan in het klassement. Ze stuwen elkaar naar grote hoogte in groep 6. De laatste twee jaar won Pollie Kwast met zijn partuur het rechtstreeks duel tegen Simon de Groot. Het verschil is nu twee punten in het voordeel van Pollie en beide hebben de magische grens van 50 punten binnen handbereik. het verschil zit hem in het feit dat Pollie iets vaker de 3e prijs heeft gewonnen. Beide hebben nu 11 keer gewonnen en werden 6 keer tweede. Ook Jaap Nieuwenburg pakte er een puntje bij sinds tijden en stijgt naar plaats 5 op gelijke hoogte met Wiebe van Dijk en Dirk Monsma.

Ook Ludwig Seerden is bezig met een unieke race naar de top. In de laatste 8 jaar stond hij 7 keer in de finale en won hij er zes. Ook werd hij nog eens zes keer koning. Daarmee staat Ludwig op de vierde plaats in het klassement achter Sikke Olivier. Marco Lautenbach en Richard van der Veen troffen het zelfde lot en kwamen ook tot de finale. Helaas voor hen ging deze net verloren, maar wel beide twee punten erbij in het klassement op de plaatsen 20 en 21.

Dylan Drent gooit hoge ogen in groep 2. Hij won dit jaar voor de zesde keer en werd al vier maal koning! Het zal nog een tijdje duren, maar het lijkt er op dat hij snel naar de top zal door stijgen als hij zo door gaat. Erik de Boer pikt ook een puntje mee met zijn derde plaats en Ook Jasper Boomsma heeft er drie punten bij na zijn overwinning van dit jaar. hij staat inmiddels met 17 punten op de gedeelde 39e plaats.

Nicolle Hempenius en Judith Kamsma zijn dit jaar de dames, die goede zaken hebben gedaan in het klassement. Beide dames scoorden er twee punten bij, na hun verloren finale. Ook Minke Jansen komt met haar overwinning op 10 punten.

Bekijk hier het volledige klassement vanaf 10 punten en hoger en ook het winnaarsklassement en het deelnameklassement!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com