I.M. Cor Hoekstra promotor van het Lanenkaatsen in Franeker

“Corrie” Hoekstra is niet meer. Onze Lanenkaatsvriend uit Franeker is afgelopen week op respectabele leeftijd overleden. Cor was van 1934. Al zeker vanaf de jaren ’80 was Corrie een graag geziene gast bij het Lanenkaatsen toen hij actief was bij de Gemeente / Oud kaatsers partij, die in de jaren ’70, ’80 en ’90 werd georganiseerd naast het reguliere programma. Corrie was een liefhebber en wist zich als Franeker uitstekend staande te houden tussen de Ouwe Seunen. Hij wist precies hoe hij met de speciale regels moest omgaan en bespeelde keurmeesters en kaatsers op een mooie manier.

In 1986 won Cor de Oud-kaatsers-partij met R. van wieren en S. de Boer en 1991 herhaalde hij dat kunstje met J. van der Mey en W. van Wieren. De gemeentepartij was in de jaren ’70 en ’80 een gewaardeerd en goed bekeken onderdeel van het Lanenkaatsen. 8 gemeenteparturen namen het tegen elkaar op in een aparte poule.

In 1996 speelde Corrie voor het eerst mee met de reguliere Lanenkaatspartij in de oudste groep. 2 jaar later in 1998 stond hij op het balkon om de eerste prijs op te halen. Hij kaatste met zijn metgezel uit Franeker Koos Weitenberg en Werry Hoffmann. (die ook al een tijdje niet meer in ons midden is) Ze wonnen in de finale van Dirk van Zon, Jan van der Molen en Jetze Nagel.

Cor behaalde niet al te veel prijzen verder op de Lanen, maar van 1996 tot 2008 was hij onafgebroken deelnemer in hart en nieren. In 2004 kaatste hij met Bertus Helfrich en Herre Hof. Ze haalden de finale net niet en moesten genoegen nemen met de 3e plaats. In 2008 de laatste deelname behaald hij nog één keer de finale samen met Piet de Groot en Rik Vlieger. Ze konden het helaas niet redden in de finale tegen Sipke Hiemstra, Jan de Vlas en Johannes Hinrichs.

Corrie blijft altijd in herinnering op de Lanen, al is het alleen maar door het feit dat hij een plekje heeft op de winnaars-fotoborden, die elk jaar weer een mooi plekje hebben op de Lanen!

We wensen familie en vrienden veel sterkte toe!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com