Finales Lanenkaatsen op 1 na bekend!

De finales voor de vrijdag van het Lanenkaatsen zijn op groep 2 na bekend. het comite vond het niet meer verantwoord om na half tien nog een halve finale te kaatsen in verband met de invallende duisternis. de halve finale tussen parturen 5 (Allard Hoekstra, Harry Mons en Marten Bergsma) tegen partuur 14 (Dylan Drent, Jorrit Tolsma en Kevin Jaarsma) wordt vanavond om 18:30 gekaatst in perk 3. Het was wederom een heerlijk avondje op de Lanen met afwisselend spannende en meer eenzijdige wedstrijdverlopen, maar iedereen genoot weer zichtbaar van de spanning, humor en sensatie!

Bekijk hier de finalelijst voor het programma van vanavond!

Vanavond om 18:30 worden naast de halve finale in groep 2 de finales gekaatst in groep 3 (36-49) en groep 7 (dames 36+) In perk 1 nemen de parturen 3 (Michael Van Coevorden, Richard Van der Veen en Marco Lautenbach) en 8 (Reiste Klijnsma, Rene Sijbesma en Jasper Boomsma) het tegen elkaar op. Over de week genomen waren dit ook echt de beste parturen in deze klasse. Richard van der Veen en Marco Lautenbach zijn beide nog in de race voor een klavertje 4, maar dan zullen ze nog moeten winnen in groep 4.

In perk 2 wordt er dit jaar weer gekaatst in de finale van groep 7, na een jaar van afwezigheid. We zijn heel blij dat de Siebo Homminga bokaal vanavond uitgereikt gaat worden aan de koningin van de Lanen bij de 36+ dames. Hopelijk zien volgend jaar meer 36+ dames in dat dit een waardige groep kan zijn op de Lanen, want de groep ging met de hakken over de sloot door met het minimum van 8 partuurtjes. partuur 2 (Anja Junior, Ida Hartman en Minke Jansen) kaatsen tegen partuur 5 Lydia Epema Post, Sandra Bos en Judith Kamsma.

Voor de finales zal aftredend voorzitter Theo Outhuijse het woord nemen om nog 1 keer zijn gedachten te laten gaan over deze Lanen editie. Om ca. 19:30 is het dan tijd voor nog 3 finalepartijen. In perk 1 kaatsen dit jaar de jongsters van groep 1. Wat is dit toch een mooie groep aan het worden met veel talent uit Harlingen en de regio. De toekomst voor het Lanenkaatsen ziet er goed uit! partuur 14 (Lars Helvrich, Sjouke Beimers en Rutger Kumbangsila) kaatst in de finale tegen partuur 3 (Jaimy Koel, Roan Hooghiemster en Hylke Talsma)

In perk 2 een tevens sterk gegroeide groep. Steeds meer 60+’ers zijn nog zo vitaal dat ze niet weglopen voor een mooie pot kaatsen. vanavond neemt klassementsleider Pollie Kwast met zijn maten Sipke Hiemstra en Heinz Palsma het op tegen zijn klassementsrivaal Simon de Groot, die niemand minder dan Frans Alberda en Tsjerk de Groot als maten heeft. het belooft een mooie finale te worden.

In perk 3 kaatsen dit jaar de dames van groep 5. Ook in deze groep veel jeugdige aanwas. Mirthe Visser wist gister al het schoolkaatsen te winnen en gaat met haar maten Nicole Hempenius en Nancy Boomstra op jacht naar de titel op de Lanen, maar dan moeten ze wel eerste afrekenen met partuur 5: Meike Oevering, Hendrieke van der Schoot en Samantha Brussaard.

Rond 20:30 of iets later worden dan de laatste vier finaleparturen aan jullie voorgesteld uit de groepen 2 en 4. Ook wordt er de nieuwe familie Pais Plaquette uitgereikt aan een persoon die belangrijk is of is geweest voor het Lanenkaatsen in de breedste zin van het woord.

In perk 1 neemt partuur 23: Marcel Amels, Hendrik Brandsma en Michel Nesse het op tegen de winnaar van de parturen 5 en 14. Het belooft weer een kraker te worden met al dat positieve kaatsgeweld.

In perk 2 de finale van groep 4 tussen het partuur van Pieter Alberda, Ludwig Seerden, Gerrit Schrik en Siebe Tolsma, Johny Bergsma en Wytse Zaagemans. Zij sluiten deze tot nu toe zeer geslaagde lanenweek af in perk 2.

na de finales de feestelijke prijsuitreiking op het balkon! We wensen kaatsers en keurmeesters veel succes en publiek veel plezier!

tot vanavond om 18:30!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com