Mooie 2e omlooppartijen op de woensdag in veel groepen

Wederom een heerlijk avondje op de Lanen. Voor het publiek was het goed toeven op de bankjes langs de perken. Het bleef lang aangenaam. Sluierbewolking zorgde voor niet al te veel hinder voor het zicht van de kaatsers. Kortom ideale omstandigheden voor een aantal mooie kaatspartijen. Nadat ook de auto uit perk 2 verdwenen was kon er gestart worden aan het programma van een 20-tal partijen in de diverse groepen.

In groep 2 (17-35 jaar) is partuur 23: Stefan Quisenaerts, Chris Outhuijse en Patrick van Dellen, de eerste die de halve finale bereikte door een staand nummer in de 3e omloop. Op het laatst van de avond kenden ze geen moeite met partuur Evan van Sertima, Sander Zeilmaker en Martijn Broersma.  In de 3e omloop strijden de parturen 25 Germ Epema, Marten Bergsma, Hylke Talsma tegen partuur 1 Meindert Riem, Allard Hoekstra en Jelmer Kuiken om een plekje in de halve finale. Partuur 9 Steven Breimer, Patrick Sjollema en Jorrit Tolsma moest hard werken voor de 3e omloop tegen het partuur van Brian Zeilmaker, Lowie Quisenaerts en Jelle Pieter van der Walt. Ze kaatsen nu tegen partuur 8 Youri de Groot, Edwin Keijzer en Roan Hooghiemster. De 3e partij in de 3e omloop zal gaan tussen partuur 14: Sven Helvrich, Dylan Drent en Durk Ennema. Ze nemen het dan op tegen partuur 19 Lennard Feenstra, Tetze Helvrich en Wesley Schaap.

Bekijk hier het verloop van groep 2

In groep 3 (36-49) zijn de 2 halve finales bekend. Partuur 14: Jasper Boomsma, Hein Rodenhuis en Michel van der Ploeg hadden zich al eerder geplaatst door een staand nummer. Zij kaatsen vanavond tegen partuur 2: Matthieu Visser, Sander Rinia en Daniel Iseger. Ze gingen ze de strijd aan tegen Theun van der Molen, Adriaan Aalders en Rene Sijbesma. Spannende pot waarin het alle kanten op kon gaan. Uiteindelijk pakte partuur 2 de winst op 5-4 en 6-2. De andere halve finale gaat tussen de parturen 6: Marten Bergsma, Bas van der Baan en Hajo Balt, voor een plekje in de eindstrijd moeten zij afrekenen met partuur 11: Gerard Hoekstra, Michel van der Veen en Robert Rinia. Partuur 11 rekende in een vermakelijke pot af met partuur 10: Jacob Tijmersma, Paul Kingma en Niels Outhuijse. Laatstgenoemden konden lang bijbenen, maar in de slotfase was het partuur 11, die de sterkere bleek!

Bekijk hier het verloop van groep 3

In groep 4 (50-59) zijn zelfs al de eerste finalisten bekend. Partuur 8 Siebe Tolsma, Andre Dijkstra en Jan Norder wonnen hun 2e omloop partij en hebben nu een staand nummer richting de finale van vrijdag. De halve finale gaat tussen partuur 11 Peter Kwast, Alexander Post en Peter Helvrich. Ze wonnen redelijk eenvoudig van partuur 1 Wytse Hempenius, Roland van Wier en Richard van der Kooi. 5-2 en 6-2. In de halve finale kaatsen ze tegen partuur 4: Tonny Outhuijse, Johan van IJs en Ludwig Seerden. Het was een spektakelstuk in de 2e omloop tegen het partuur van Siep Roukema, Anne Pieter Kooistra en Piebe Hoekstra. Het bleef tot de laatste slag spannend. Zeker toen Siep een belangrijke bal boven hufte en dit ook in woord en gebaar duidelijk maakte aan de tegenstander. Op 5-5 en 6-6 viel het kwartje toch de kant op van partuur 4.

Bekijk hier het verloop van groep 4

Ook in groep 5 (dames) zijn we vanavond toe aan de halve finales. Het belooft ook hier weer een mooie avond te worden met de strijd tussen de parturen 4: Romy van der Veen, Mariska Miedema en Geanna Faber tegen partuur 5: Akke Brussaard, Harmke Siegersma en Amarins van Althuis. Mariska wonnen de zussenstrijd ten koste van Djûke. In de andere halve finale de partij tussen partuur 11 Bianca Leistra, Nynke Agema, Sabine Kamminga tegen partuur 13. Afina Schrik, Manon Scheepstra en Shalina Pander. Wat was het enorm spannende in de 2e omloop tussen partuur 9: Liset Roosma, Anne Brouwer, Ilse Walstra en partuur 11. Het werd uiteindelijk alles aan de hang en iedereen hield de adem in bij de laatste punten van de wedstrijd.

Bekijk hier het verloop van groep 5

Zoals al eerder vermeld is de 60+ groep groeiende. Vanavond daarom ook nog twee 3e omloop partijen tussen partuur 16. Jan de Vlas, Geert Zeilmaker, Henk Draaisma en partuur 17 Pollie Kwast jr. en de bijgelote Douwe de Boer en Age van der Goot. Partuur 17 won het na een moeilijke start van partuur 1 Sipke Hiemstra, Wytse Zaagemans en Kerst Heida. 5-3 en 6-4. Partuur 3 met Jan Volbeda, Klaas Kloosterman en Simon de Groot zullen de horde moeten nemen van partuur 9: Piet Stellingwerf, Peter de Boer, Lieuwe Visser om een plekje te bemachtigen in de finale. Partuur 14: Pieter Bergsma, Eddy Sjollema en Rik Vlieger staan al in de halve eindstrijd van vanavond.

Bekijk hier het verloop van groep 6

Traditioneel werd de avond afgesloten met zoute haring en een lekker drankje onder de keurmeesters. Vanmiddag kaatst de schooljeugd op de Lanen en vanavond nog een 15 tal prachtige partijen op het affiche voor de finales van morgen.

Succes en vooral veel plezier!

bekijk hier de foto’s van de woensdag!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com