Lanenkaatsen van 13 tot en met 17 juni

Nu we al bijna twee jaar in de ban zijn van de coronacrisis, zien we reikhalzend uit naar het Lanenkaatsen dat van 13 tot en met 17 juni op het programma staat en samenvalt met de juni feestweek. Nu het virus nog velen van ons in de greep heeft, zijn we toch weer hoopvol begonnen met de voorbereidingen van de 71e editie van het Lanenkaatsen. Het enige virus waar we nog op willen rekenen is het Lanenvirus. Ondanks verwoede pogingen bleek het de afgelopen 2 jaar niet haalbaar om een veilig Lanenkaatsen op de Lanen te organiseren. Wat zou het toch mooi zijn wanneer we in 2022 nu toch eindelijk weer samen mogen komen voor ons prachtige evenement. Het bestuur en vrijwilligers zijn vol goede moed en enthousiasme op weg naar weer een “normale” Lanenkaatsenweek.

Foto Hein van den Oever: sfeerbeeld Lanenkaatsen jaren ‘90

Opstarten
De komende tijd zullen we jullie weer informeren via de bekende kanalen. Het contact me de gemeente is inmiddels al weer opgepakt. We gaan voorzichtig aan weer in contact met onze trouwe sponsoren groot en klein. De grote groep vrijwilligers wordt weer voorbereid. Ook de ruim 200 vrienden van de Lanen kunnen weer de nodige info verwachten evenals de Lanenbewoners. De actie om een nieuwe vriend aan te melden en samen een plekje op een bal te krijgen wordt dit voorjaar herhaald. We zien er ook naar uit dat we medio april de aanmelding weer op te kunnen starten voor alle deelnemers die hier zo lang op hebben moeten wachten. Het laatste nieuws is te volgen op www.lanenkaatsen.nl,op onze social media kanalen en in de regionale kranten.

75 jarig jublieum
Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan het 75-jarig jubileum dat we in 2024 willen vieren met elkaar. Onderdeel daarvan is een jubileumboek over 75 jaar Lanenkaatsen met een rijke geschiedenis aan verhalen over de verschillende decennia waarin gekaatst werd. Van zwart wit tot kleur, in beeld en verhaal. Over kaatsers, vrijwilligers, bezoekers, bewoners en andere betrokkenen. Samen met Flevodruk wordt gewerkt aan een luxe multimedia editie wat een must have is voor elke Lanenkaatsenliefhebber. In de komende periode starten we in samenwerking met Clemens van der Zwet, Doede van der Hoek, Wiebe van Dijk, Theo en Niels Outhuijse aan een serie interviews met (oud) kaatsers, keurmeesters en andere betrokkenen door de jaren heen. Het beeldmateriaal zal gekoppeld worden aan jubileumboek. Ook diverse fotograven hebben te kennen gegeven mee te willen werken aan het boek. Ook de fotocollectie van Hein van den Oever (1970-2000) zal een rode draad vormen in combinatie met de mooie verhalen. We hebben zelfs al enkele donaties ontvangen om het boek te kunnen realiseren. Ook geïnteresseerd? Neem contact op via info@lanenkaatsen.nl 

Kortom “We binnen weer los en hoe…”

Tot snel op de Lanen!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com