Veel drukte en spanning op halve finaleavond Lanenkaatsen

Het blijft maar fantastisch weer in deze 71e editie van het Lanenkaatsen. De pet of de zonnebril moet op bij de opslag, maar dat is dan ook het enige wat de kaatsers belemmerd bij het spel. Het publiek stond al rijen dik rond de 4 perken, die nog in gebruik waren voor de 15 resterende halve finale en 3e ronde partijen. De spanning was af en toe om te snijden bij kaatsers, maar ook bij publiek. De avond werd aan het eind opgeschrikt door een supporter die in elkaar zakte. Door paraat optreden van bestuur en omstanders, kwam de man weer bij en werd hij later behandeld door de ambulancebroeders. De laatste partij in groep 2 werd heirdoor even stil gelegd, maar kon vervolgens uitgekaatst worden.

In groep 1 (11-16 jaar) gaat de finale tussen de parturen 11. Daley Hoekstra, Stijn Scheffer en Rudmer Faber en partuur 8: Brandon Cuttress, Sjouke Beimers en Thijs Vrij. Partuur 11 versloeg in een spannende partij de mannen van partuur 2: Mike Vlieger, Dilaan Homminga en Sijtse Kloosterman met 5-4 en 6-6 Partuur 2 heeft evenals partuur 3 Harmen Faber, Lars Helvrich en Sander Yntema de 3e prijs gewonnen, die ze vanavond mogen ophalen op het balkon van de harmonie.

bekijk de lijst van groep 1

In groep 2 (17-35 jaar) was één kraker van een partij met alles er op en er aan. Het leek aanvankelijk dat partuur 8: Youri de Groot, Edwin Keijzer en Roan Hooghiemster voor een verrassing zouden zorgen door partuur 14. Sven Helvrich, Dylan Drent en Durk Ennema te verslaan. Toch trok partuur 14 nog een vaatje met energie open na de brake en op 5-5 2-6 sloegen ze de winnende slag. In de finale is partuur 23: Stefan Quisenaerts, Chris Outhuijse en Patrick van Dellen de tegenstander. Zij kenden veel minder moeite om de finale te halen. Partuur 25. Germ Epema, Marten Bergsma en Hylke Talsma moest er met 5-1 en 6-6 aan geloven.

bekijk de lijst van groep 2

Ook in groep 3 (36-49 jaar) was er zo’n partij die je niet snel zult vergeten als er bij was. Debutant Daniels Iseger en zijn maten Sander Rinia en Matthieu Visser kaatsten tegen veelvoudig winnaar Jasper Boomsma, Hein Rodenhuis en lokale favoriet Michel van der Ploeg. Partuur 14 had in het begin van de partij het initiatief, maar gaande de wedstrijd kantelde het evenwicht van de telegraaf richting partuur 2. Op 5-4 en 6-2 maakte Daniel het winnende punt en was het applaus voor beide parturen! In de finale ook het partuur 11 van Gerard Hoekstra, Michel van der Veen en Robert Rinia, die tot de finale nu slechts 4 eersten tegen hebben gehad in 3 partijen. Ook dit belooft weer een mooie finale te worden. Partuur 6: Marten Hiemstra, Bas van der Baan en Hajo Balt moeten zich tevreden stellen met de 3e prijs.

bekijk de lijst van groep 3

In groep 4 (50-59) werd de tegenstander bekend van partuur 8: Siebe Tolsma, Andre Dijkstra en Jan Norder. Zij hadden een staand nummer naar de finale. Peter Kwast, Alexander Post en Peter Helvrich van partuur 11. Bonden de strijd aan met partuur 4 Tonny Outhuijse, Johan van IJs en Ludwig Seerden. Het werd een slopende partij. Je zag dat bij de mannen in de loop van de partij pijntjes en grimassen ontstonden. Partuur 4 ging hier het beste mee om en bereikte hierdoor de finale op 5-3 en 6-0. Voor partuur 11 rest de 3e prijs

bekijk de lijst van groep 4

In de damesgroep 5 was het enorm spannend in de halve eindstrijd tussen de parturen 11: Bianca Leistra, Nynke Agema en Sabine Kamminga tegen partuur 13: Afina Schrik, Manon Scheepstra en Shalina Pander. Het werd 5 eersten gelijk en alles was nog mogelijk voor de strijdende dames. De routine van Manon Scheepstra en het partuur gaf toch de doorslag uiteindelijk op 5-5 en 6-0 werd de finaleplek binnen gehaald. Partuur 5: Akke Brussaard, Harmke Siegersma en Amarins van Althuis is daarin de tegenstander van formaat. Ze versloegen met 5-1 en 6-2 het partuur van Romy van der Veen, Mariska Miedema en Geanna Faber.

bekijk de lijst van groep 5

In groep 6 geen clash tussen de klassementsleiders Simon de Groot en Polly Kwast dit jaar. Partuur 17: Pollie Kwast jr., Douwe de Groot jr. en Age van der Goot bereikten al wel de halve finale en troffen opponent partuur 14: Pieter Bergsma, Eddy Sjollema en Rik Vlieger. Op 5-5 en 6-0 bleek partuur 14 uiteindelijk de sterkste in deze 60+ klasse. In de finale van vanavond treffen ze partuur 3 Jan Volbeda, Klaas Kloosterman en Simon de Groot. Partuur 3 bleef staan en had daardoor al een plekje in de finale.

Bekijk de lijst van groep 6

Het beloofd een warme dag en kaatsavond te worden met veel drukte en mooie finales op het programma. De eerste finales zullen plaats vinden om 18:30 Groep 6 in perk 1 en groep 3 in perk 2. Omstreeks 19:30  de finales in groep 4 (perk 1) en groep 1 (perk 2) en dan omstreeks 20:30 de klapstukken in de groepen 5 (perk 1) en 2 (perk 2) Het kan druk worden. Het advies is dan ook om voldoende verkoeling in de vorm van water mee te nemen. We wensen allen. Kaatsers, vrijwilligers, publiek, bewoners, sponsors en vrijwilligers een prachtige avond toe!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com