Dames en 50+’ers in actie op de dinsdag

Het was wederom een prachtige avond op de Lanen met volop zon, lekkere temperaturen en een heerlijke entourage in en om de perken. Een auto in perk 6 hield de boel wat op, maar dat mocht de pret niet bederven. Ook ontvingen we een bezoekje van burgemeester Ina Sjerps. Voorzitter Hilko Mulder gaf een korte rondleiding over de Lanen met de nodige uitleg over de spelregels van ons unieke evenement. Ook team 75 -jarig jubileum met oud voorzitter Theo Outhuijse, Doede van der Hoek en Clemens van der Zwet was weer in actie met het opnemen van interviews met kaatsers, bewoners, vrijwilligers en publiek. Allemaal kostbaar materiaal dat gebruikt gaat worden voor een prachtig jubileum multimediaboek.

Klaas Kloosterman en Simon de Groot in actie

Bekijk hier de foto’s van de dinsdag van Dorus Breidenbach en Niels Outhuijse

In groep 1 zijn de halve finales bekend. De jongens kaatsten hun 2e omloop partij. Partuur 11 Dayley Hoekstra, Stijn Scheffer en Rudmer Faber nemen het in de halve eindstrijd op tegen partuur 2: Mike Vlieger, Dilaan Homminga en Sijtse Kloosterman. Partuur 3: Harmen Faber, Lars Helvrich en de bijgelote Sander Yntema kaatsen hun halve finale tegen partuur 8 Brandon Cuttress, Sjouke Beimers en Thijs Vrij. Partuur 3 had het in de 2e omloop zwaar tegen het partuur van Damian Duursma, Davy de Haan en Hessel Oswald. Het werd 5-5 en 6-2 toen het winnen de punt geslagen werd.

Lijst groep 1

De spannendste partij in groep 4 (50-59 jaar) was die tussen partuur 7: Klaas Kramer, Richard van der Veen, Murk Goodijk en partuur 8: Siebe Tolsma, Andre Dijkstra en Jan Norder. Het was een gelijk opgaande strijd, die uiteindelijk gewonnen werd door partuur 8. Zij kaatsen in de 2e omloop van vanavond tegen partuur 9 Teake van der Walt, Hans van der Zee en Pieter Alberda, die op hun beurt weinig moeite hadden in de eerste omloop tegen Eric Hoekstra, Jacob van der Pol en Rienk Wijbenga. Smaakmaker Siep Roukema met zij maten Anne Pieter Kooistra en Piebe Hoekstra, had weer de gek met keurmeesters en publiek. Ze moesten wel aan de bak tegen partuur 5 IJsbrugt Feenstra, Fokke Alkema en Bennie Zeilmaker, maar wonnen het wel. Zij kaatsen nu tegen partuur 4 Tonny Outhuijse, Johan van IJS en Ludwig Seerden. Peter Kwast, Alexander post en de bijgelote Peter Helvrich hadden en staand nummer en kaatsen vanavond voor het eerst tegen Wytse Hempenius, Roland van Wier en Richard van der Kooi.

Bekijk hier de lijst van groep 4

Helaas dit jaar wat minder dames op het deelnemersveld, waardoor dit jaar maar 1 groep 5 met 16 parturen. De partij tussen de parturen 1: Jildou Sterk, Nicole Hempenius en Akke van Nimwegen tegen partuur 2: Judith Kamsma, Djuke Miedema en Sanne Smeding was een spannende en werd uiteindelijk beslecht in het voordeel van partuur 2, die doorgaan naar de 2e omloop van vanavond. Daarin kaatsen ze tegen Romy van der Veen, Mariska Miedema en Geanna Faber van partuur 4. Ook de parturen 9 en 10 maakten er een spannende strijd van. Liset Roosma, Anne Brouwer en Ilse Walstra waren net iets sterker dan Ida Hartman, Stephanie de Vries en Emma Jeeninga. Partuur 9 neemt het in de 2e omloop op tegen partuur 11 Bianca Leistra Nauta, Nynke Agema en Sabine Kamminga. Ook de parturen 5 tegen 7en 13 tegen 16 staan in de 2e omloop.

Bekijk hier de volledige lijst en het verloop

Groep 6, de 60+’ers is een groeiende groep, dit jaar met 17 parturen de op één na grootste en dat is mooi want de ouderen hebben de toekomst zullen we maar zeggen. Te veel partijen om ze allemaal te beschrijven, maar de spannendste was die tussen partuur 5: Jan Hoekstra, Douwe Broersma en Gerrit Schrik tegen partuur 6: Rikus Hoekstra, Rients Toering en Thomas Zuiderhof. Ervaren kaatsers op de Lanen, die vaak al meer dan 30 keer hebben meegedaan aan het Lanenkaatsen. Uiteindelijk won partuur 5 op 5-5 en 6-2.  Partuur 3 Jan Volbeda, Klaas Kloosterman en Simon de Groot moesten hun beste beentje voorzetten tegen partuur 4 Heinz Palsma, Douwe de Boer Jr. en Age van der Goot. Pollie Kwast, die nog alleen stond in partuur 17, kreeg er na bijloting twee goed maten bij namelijk Age van der Goot en Douwe de Boer Jr. Jan de Vlas, Geert Zeilmaker en Henk Draaisma liepen hard door naar de volgende omloop waarin ze een staand nummer hebben.

Bekijk hier het verloop van groep 6

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com