Welkom terug op de Lanen!

Na een afwezigheid van twee jaar werd er gister weer als vanouds gekaatst “op uh Stienen banen” van de Lanen in Harlingen. De groepen 1 (11-16), 2 (17-35) en 3 (36-49) kaatsten hun eerste omloop partijen. Er werden volgens het programma 26 partijen afgewerkt in 6 perken. Dan merk je dat je zo’n 6e perk eigenlijk niet kunt missen, want de laatste partijen waren omstreeks 22:00 uur afgelopen en dan wordt het zicht al snel minder. Het publiek was ook in grote getalen toegestroomd en genoot zichtbaar van de mooie partijen, hilarische momenten en het mooie weer!

 In groep 1 waren twee zeer spannende partijen te vermelden waar gestreden werd op het scherpst van de snede. Partuur 8 Brandon Cuttress, Sjouke Beimers en Thijs Vrij, hadden een hele kluif aan partuur 7 Stijn Sijbesma, Sil Kuperus en Remco Post. Op 5-5 en 6-0 sloegen ze het winnende punt. 2e omloop was een feit. De partij tussen partuur 1 Roan Odolphi, Remco Post en Thomas Tolsma kende nog een spannender verloop. Een echte Hitchcock triller werd het. Aanvankelijk leef het er op dat partuur 1 het makkelijk zou gaan winnen na een 5-0 voorsprong in eersten, maar partuur 2 kwam zeer sterk terug. Tot 5-5. Toen partuur 1 toch weer de eerste 6 punten pakte leek het pleit toch beslecht, maar wederom kwam partuur 2 met Mike, Dilaan en Sijtse terug om uiteindelijk de winst in de macht te slepen. Ook partuur 3 Harmen Faber, Lars Helvrich en Sander Yntema, partuur 6 Damian Duursma, Davy de Haan, Hessel Oswald, partuur 9 Nick van der Walt, Ruben Keizer, Jisse Draaisma en partuur 11: Dayley Hoekstra, Stijn Scheffer en Rudmer Faber behaalden de 2e omloop van dinsdag.

Bekijk hier alle uitslagen van groep 1

In groep 2, traditioneel de grootste en sterkste groep mogen we wel stellen, veel partijen die in 5-2 of 5-3 eindigden en waar de winnende parturen dus vaak verdiend de 2e omloop haalden. Partuur 19 Lennard Feenstra, Tetze Helvrich en Wesley Schaap hadden daarbij het geluk van het vogelpoepje nodig, want met 5-5 8-6 hadden ze een hele kluif aan het partuur van Tjalling Feenstra, Pieter den Breejen en Marc Copini. Ook  de parturen 25 Germ Epema, Marten Bergsma en Hylke Talsma maakten het spannende tegen partuur 26 Rene van der Walt, Rick Koning en Erwin Kortendijk. Na de nodige bijlotingen was het partuur 25 dat met 5-5 6-4 naar de 2e omloop ging van woensdag. Misschien op voorhand wel het favoriete partuur met Sven Helvrich, Dylan Drent en Durk Ennema, kwam een bordje en 6 punten achter, maar kwamen daarna op stoom en gaven niks meer weg.

Bekijk hier alle uitslagen van groep 2

In groep 3, de mannen van 35 tot en met 49 jaar, uiteindelijk geen hele spannende partijen die op 5-5 eindigden. Partuur 11 had de minste moeite op papier. Gerard Hoekstra, Michel van der Veen en Robert Rinia wonnen met 5-0 6-2 van Hilko Mulder, Erwin van Wier en Tjarry Harmhuis. Ook partuur 4 Theun van der Molen, Adriaan Aalders en Rene Sijbesma liepen eenvoudig door naar omloop 2 door partuur 3 Wieger Palma, Gooitzen Scheffer en Peter Vredeveld te verslaan 5-0 en 6-2. Partuur 14 Jasper Boomsma, Heinb Rodenhuis en Michel van der Ploeg zijn al verzekerd van de halve finale. Zij blijven staan in de 2e omloop naar winst op partuur 13 Jeffrey Siccama, Emiel Postmus en Douwe Kamsma.

Bekijk hier alle uitslagen van groep 3

Vanavond, kaatsten we de eerste omloop in de groepen 4 (50-59), 5 (dames) en 6 (60+) groep 1 kaatst de 2e omloop. We zien jullie vanavond weer graag op de Lanen!

Bekijk hier de foto’s van het Lanenkaatsen

Bekijk hier de foto’s door Dorus Breidenbach

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com