Deelname Lanenkaatsen (13 tot en met 17 juni) op 240!

Nog enkele dagen te gaan en dan sluit de deelnamelijst voor de 71e editie van het Lanenkaatsen. De deelnameteller staat  inmiddels op 240 kaatsers. We lopen hierbij wat achterop met het topjaar in 2019 toen uiteindelijk ruim 340 kaatsers meededen op de Lanen. Het zou mooi zijn als we in de komende dagen toch de grens van 300 deelnemers weer gaan bereiken.  

Comité Lanenkaatsen

Groep 2 (17-35) heeft de meeste aanmeldingen namelijk al 65, dit is bijna net zoveel als in 2019. Groep 1 (11-16) heeft 36 deelnemers op dit moment, goed voor 12 parturen. De Damesgroepen lopen behoorlijk achter op vorige jaren. Bij deze roepen we alle kaatsdames op om je vooral aan te melden voor het Lanenkaatsen. Het is een prachtige ervaring om hier een keer deel te nemen. Groep 5 (11-35) heeft 27 aanmeldingen en de sinds vorig jaar nieuwe damesgroep 36 jaar en ouder heeft op dit moment 14 aanmeldingen. We hopen dat in de laatste dagen nog zeker 8 dames 36+ volgen, zodat we ook dit jaar weer deze groep kunnen organiseren en de Siebo Homminga bokaal kunnen uitreiken. De groepen 3 (36-49), 37 aanmeldingen, 4 (50-59), 28 aanmeldingen en 6 (60+) 33 aanmeldingen kunnen nog wel wat versterking gebruiken. We weten uit ervaring dat men in deze leeftijdscategorieën vaak in de laatste dagen nog aanmeld. Voor iedere klasse geldt een minimale deelname van 8 parturen.

Onder de deelnemers zijn tot nu toe 100 Harlingers, 28 Franekers, 22 Sexbierummers, 11 Arummers en 7 Midlummers. De overige deelnemers komen uit de andere omliggende dorpen en een enkeling van verder. Er zijn al weer 44 nieuwelingen op de lijst genoteerd en 39 terugkerende kaatsers, die in 2019 de laatste Lanenkaatseditie niet meededen. Arjen Lemstra, Johan Outhuijse, Rients Toering, Frans Alberda, Eddy Sjollema, Teake Koster, Johannes Hinrichs, Dirk Monsma, Henk Draaisma en Bennie Zeilmaker zijn in ieder geval weer van de partij. Sinds 1980 deden zij al vaker dan 35 keer mee aan het Lanenkaatsen.

We mogen al weer 4 nieuwelingen noteren van 11 jaar, namelijk: Milan van Winden, Damian Duursma, Daley Hoekstra en Stijn Sijbesma! Er zijn natuurlijk ook kinderen van 12 en 13 die al een tijdje staan te popelen om voor het eerst op de Lanen deel te nemen. De oudste deelnemers tot nu toe zijn Heinz Palsma (78) van Sexbierum, Piet Stellingwerf (Harlingen) Kees Sikkema (77) uit Dronten en Pieter Bergsma (77) van Giekerk. Adriaan Aalders is er dit jaar voor de 25e keer bij en viert een kaatsjubileum op de Lanen. Voor Meindert Riem, Sipke Hiemstra, Wim Kroon, Lieuwe Visser, Simon Nijkamp en Broer Zaagemans is het de 10e editie dit jaar sinds ‘81.

Het is goed om te zien dat bijna 2 op 3 betalen via onze ideal koppeling op de website, hartstikke handig en minder administratie!

Je kunt je nog opgeven tot en met zaterdag 11 juni 17:00 via www.lanenkaatsen.nl of via Kamsma Schoenen op de Kleine Breedeplaats in Harlingen.

De loting vind dit jaar plaats bij Radio Stad Harlingen op zaterdag 11 juni vanaf 19:00. In de loop van de avond zullen de lijsten in de diverse groepen te vinden zijn op onze website www.lanenkaatsen.nl. Op zondag komen de lijsten ook te hangen in de etalage bij Kamsma Schoenen.

OPROEP:
Wij zijn op zoek naar nieuwe keurmeesters, telegrafisten en lotenverkopers.
Mocht je belangstelling hebben neem dan contact op via info@lanenkaatsen.nl

Graag tot ziens op de Lanen van maandag 13 tot en met vrijdag 17 juni!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com