Judith Kamsma

Een kaatser die bij de damesgroepen een vaste waarde is geweest sinds het 50-jarig jubileum van 1999 is Judith Brandsma… uh Judith Kamsma natuurlijk. Judith is erg handig met de bal en zodoende ook met Lanenkaatsen een maat, die je graag in je partuur hebt. Judith is de echtgenote van bestuurslid Douwe Kamsma en dochter van hoofdscheidsrechter Lieuwe Brandsma. Je kunt wel raden dat het in deze periode weer kaatsen is dat de klok slaat.

De gloriejaren van Judith zijn al weer van een tijdje terug. In 2002 en 2003 was Judith de beste en werd ze twee jaar achter elkaar tot koningin van de Lanen gekroond. In 2002 kaatste ze met Maaike Wind en Anke Hoekstra. In de finale versloegen ze het partuur van Monique de Koning, Hanny Hoogstra en Sandra Smeding. Een jaar later nog steeds in topvorm werd opnieuw de finale gehaald samen met Jolanda Bouma en Anja Bouma. Deze keer moesten Sjoke van der Veen, Miranda van der Hoek en Bianca Bos er aan geloven. In 2001 ging de finale nog verloren  met Audrey Hobma en Titie Brander. Toen moesten ze nog hun meerdere erkennen in Dicky Zegel, Anoeschka Vlieger en Minke Jansen.

In de opvolgende jaren sneuvelde Judith met haar partuur vaak in de eerste of tweede omloop, maar in 2006 en 2010 scoorde ze tot twee maal toe een derde prijs met respectievelijk Marit Kuperus / Afina Schrik en Marieke de Jong / Rixt Veldman. Vanaf 2011 kwamen weer een aantal arme jaren qua prestaties. Pas in 2019, de laatste editie van het Lanenkaatsen bereikte Judith eindelijk weer de finale van groep 7 (Dames 36+) Helaas voor Judith en haar maten Sandra Bos en Lydia Epema-Post moesten ze in de finale de meerdere erkennen in het partuur van Anja Junior, Ida Hartman en Minke Jansen 5-4 en 6-6

We gaan ervan uit dat Judith dit jaar weer revanche wil halen voor de verloren finale van 2019!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com