In Memoriam Meile Wierda

Vorige maand overleed oud lanenkaatsenkoning Meile Wierda. Meile was een deelnemer van het eerste uur en werd in 1950 geloot in partuur 11 met J. Knol en P. Veltman Sr. Hij nam toen deel aan groep 1 (12-17 jaar) Een jaar later wederom in groep 1 behaalde hij direct succes met zijn maten Jopie de Vries en J. Bergsma, want ze pakten de eerste prijs ten koste van het partuur van J. Ligthart, G. Kwast en P. Dijkstra. Meile werd uitgeroepen tot koning van de Lanen in groep 1.

Een 10-tal jaren later in de jaren ’60 waren er weer een aantal successen te vieren in groep 2 samen met J. Sijbesma en D. Wijnia haalde hij in 1962 de 2e prijs. O. Vellinga, Piet Schuil en F. Helfrich bleken in de finale te sterk. In 1963 haalde Meile een 3e plaats met Eelke Ligthart en K. Jacobs. In 1966 in groep 3 was er wederom een 2e plaats met Wally Steinvoorte en Jelle Beuker. Toen ging de finale verloren tegen het partuur van Hero Bultje, Sikke Olivier en Theo van der Veen.

We wensen familie en vrienden veel sterkte toe!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com